Olot obrirà l'oficina d'atenció a empreses i treballadors afectats per la crisi del coronavirus el setembre

És una de les accions del Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació a la comarca

L'Oficina de Reactivació Econòmica de la Garrotxa obrirà portes el setembre i oferirà atenció presencial i telemàtica als afectats per la crisi econòmica derivada de la covid-19. S'instal·larà a les oficines de DinàmiG del carrer Lorenzana a Olot i es contractaran dues persones.

El seu objectiu serà coordinar, impulsar i aEconòmica i d'Ocupació de la Garrotxa per pal·liar les conseqüències de la crisi. D'altra banda, també s'oferirà un punt d'atenció a empreses i persones afectades per la pandèmia en l'àmbit l'aboral i econòmic. El servei d'atenció personalitzada funcionarà amb cita prèvia i s'informarà sobre aspectes com els ajuts disponibles o formació. Pel que fa a l'assessorament, l'oficina identificarà i farà un seguiment de les "necessitats" de cada cas i informarà a les persones i empreses d'aspectes com ara els ajuts que ofereixen les diferents administracions per reactivar els negocis.

D'altra banda, també hi ha previst iniciar un projecte de capacitació digital entre les primeres accions que s'hi duran a terme. L'objectiu és "adequar els coneixements generals de la població, les activitats econòmiques i les entitats als entorns digitals, afavorint la igualtat d’oportunitats", segons s'informa en un comunicat. Així mateix, també està previst una iniciativa de promoció per atraure i mantenir el talent a la comarca així com iniciatives per fomentar el consum local.

L'obertura de l'oficina és una de les mesures recollides en el Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació de la Garrotxa per pal·liar els efectes de la covid-19 i on es preveuen 122 accions. Segons les últimes dades, l'índex d'atur a la comarca és del 9,85% i hi ha 5.190 treballadors afectats per un ERTO. Els sectors més afectats són aquells que han hagut d’aturar la seva activitat durant el confinament per no ser considerats serveis essencials, sobretot àmbits com el comerç, la restauració, l’oci i la cultura.