La Interpol busca l'acusat d'una violació a Blanes d'una turista el passat Cap d'Any

El jove no es va presentar a la vista prèvia

L'Audiència de Girona ha emès una ordre internacional de detenció contra un home acusat de segrestar i violar una jove mallorquina a Blanes (Selva) on s'hi va desplaçar per a celebrar el Cap d'Any. El sospitós, un jove de 27 anys i nacionalitat marroquina, s'enfronta a una petició de condemna de 18 anys de presó per delictes d'agressió sexual i detenció il·legal, però ha fugit abans del judici segons ha avançat Diari de Mallorca.

El tribunal ha acordat aquesta setmana una ordre de cerca i captura que ha remès a la Interpol per ampliar la recerca a tot el món.

Els fets, segons el relat de la acusacions, van tenir lloc l'1 de gener de 2015 a Blanes, on la noia, que aleshores tenia 18 anys, hi passava el Nadal. La víctima va celebrar el Cap d'Any amb uns amics en una discoteca de la localitat fins a dos quarts de vuit del matí. Quan va sortir al carrer, es va adonar que li faltava la bossa i va voler entrar de nou al local per buscar-la.

En aquest moment se li va acostar l'acusat. El noi li va dir que tenia la seva bossa i li va descriure els efectes que hi havia dins. Per recuperar-lo, li va explicar, havia de acompanyar-lo a casa seva. La noia va acceptar i tots dos es van dirigir a el domicili del sospitós, a tot just 100 metres de la discoteca.

Quan van arribar a l'habitatge, la va convidar a acompanyar-lo a la seva habitació, mentre li deia que era molt maca. Ella es va negar i li va dir que tenia parella. L'acusat la va agafar llavors pels braços, la va portar fins al seu dormitori i la va obligar a entrar a empentes i mantenir relacions sexuals en dues ocasions.

La fiscalia considera el sospitós autor d'un delicte d'agressió sexual i un altre de detenció il·legal, pels quals reclama penes que sumen 15 anys de presó, així com 9.000 euros d'indemnització per a la perjudicada. L'acusació particular, exercida pel lletrat Pablo Alonso de Caso, sol·licita 18 anys de presó i 30.000 euros d'indemnització pels mateixos delictes.

L'Audiència Provincial de Girona tenia previst jutjar el cas aquest any. No obstant això, el tribunal va descobrir quan va voler citar-lo per a la celebració de la vista oral que ha marxat del seu domicili i està en parador desconegut. La fiscalia ha demanat el seu ingrés a la presó i l'Audiència ha emès diverses ordres de recerca i detenció.