Tanca l'emblemàtic ''El Cafè'' del Barri Vell en no superar la crisi derivada del coronavirus

Els responsables de l'establiment es queixen que l'Ajuntament no els va permetre posar terrassa

Un dels locals més emblemàtics del Barri Vell de Girona, El Cafè, tancarà portes aquest agost i amb tota probabilitat no aixecarà més la persiana. Segons han explicat els responsables de l'establiment, la crisi derivada del coronavirus no els permet seguir endavant amb el seu projecte alhora que es mostren molestos amb l'Ajuntament perquè no els va permetre instal·lar una terrassa que els hauria ajudat a salvar la temporada.

Segons explica l'Albert, un dels propietaris, el consistori els ho va denegar perquè al·legava que havia de trobar-se just davant del local i això, al carrer Ciutadans, no era possible. Des de l'establiment van proposar posar-la al carrer de les Ferreries Velles -al darrera- on un altre negoci havia decidit no posar-hi taules ni cadires, "però a l'Ajuntament ens van dir que estava massa lluny", es lamenta.

A dia d'avui domina la incertesa de cara al futur. Amb dos treballadors en ERTO que hauran d'acabar a l'atur -amb la conseqüent penalització per part de l'Estat per no ajudar-los a recuperar el seu lloc de treball-, han perdut tota esperança de reflotar el negoci i confien en que serà possible traspassar el local a algú altra.

A la pregunta de si esperen alguna mena d'ajuda per part del consistori la seva resposta és clarament negativa, "ara ja no n'espero res. Em sorprendria i em doldria que ara em deixessin posar la terrassa" apunta l'Albert, "perquè ja em van deixar clar que no es podia".

Regentat per dos germans, l'Albert i la Mar, van iniciar l'aventura hauria fet set anys aquest desembre amb la idea de donar vida al barri organitzant concerts gratuïts cada quinze dies i instal·lant exposicions d'art i fotografia al seu interior. El local, que comptà amb dècades d'història, es va obrir inicialment sota el nom de La Lluna, després Cal Sastre i finalment El Cafè, que ja portava vint anys en funcionament abans que ells n'agafessin les regnes.

Les reaccions al seu tancament ja eren visibles avui a les xarxes socials on molts gironins mostraven el seu disgust per la notícia.