Detecten un cas de coronavirus al casal de patinatge de Cassà de la Selva i confinen a 15 menors

És el segon cas al municipi després d'un positiu al casal del Club de Tennis

Una nena de 6 anys del casal de patinatge de Cassà de la Selva (Gironès) ha donat positiu per coronavirus. L'entitat que organitza els entrenaments d'estiu, el Foment Deportiu Cassanenc, ha aïllat tant el seu grup com un altre amb qui la menor havia estat en contacte, seguint els protocols que marca Salut.

La nena, que forma part de la secció de patinatge artístic, va tenir febre dijous i la prova PCR ha confirmat la infecció. En total, els dos grups que s'han aïllat sumen una quinzena d'infants, que com els monitors, hauran d'estar-se catorze dies sense sortir de casa. El del patinatge és el segon cas de coronavirus que es detecta en un casal de Cassà. Fa pocs dies un altre nen –en aquest cas, del tennis- també va donar positiu per la covid-19.

Segons una circular que va enviar el Foment Deportiu a les famílies, dijous al matí l'entitat va detectar que una de les nenes que va als entrenaments d'estiu tenia febre. La menor forma part d'un dels grups de la secció de patinatge artístic (el Foment també fa entrenaments d'hoquei sobre patins i bàsquet).

A partir d’aquesta informació rebuda pel director de l’Àrea Bàsica de Salut, s’ha convocat aquesta tarda una reunió urgent del gabinet de crisi de l'Ajuntament de Cassà, on han participat a més dels regidors de l’equip de govern, membres del cos de policia local i representants del Foment Deportiu Cassanenc i de la UD Cassà.

En aquesta reunió s’ha informat de la situació als presents i les mesures que han de prendre per part de les dues entitats a partir d’aquest fet. Des del Foment Deportiu Cassanenc, han informat de la situació actual a les famílies i de les mesures que cal adoptar. Des de l’entitat, malgrat que se segueixen totes les mesures de seguretat i protocols establerts des de Salut es reforçaran les mesures de prevenció que s’estan aplicant actualment.

Pel que fa a la UD Cassà, farà un control i seguiment estricte d’un dels grups on hi participava un germà del cas positiu, per tal de controlar si presenten alguna simptomatologia en els propers 10 dies.
D’aquesta manera s’ha pogut evitar el tancament de la resta de casalets esportius de l’entitat,  ja que diuen complir de "manera rigorosa" tots els protocols de seguretat, els grups reduïts i les mesures sanitàries.

L’ajuntament de Cassà s’ha posat en contacte amb la família per interessar-se per la salut de l’esportista i amb els alcaldes de Campllong, Caldes de Malavella, Llagostera i Maçanet per informar-los de que hi ha persones d’aquestes poblacions que han tingut relació directe amb el cas.

Fa pocs dies, al tennis

El del patinatge és el segon cas de coronavirus que es detecta en un casal de Cassà amb pocs dies de diferència. A principis de mes, un nen que participava als entrenaments d'estiu que organitza el Club Tennis Cassà també va donar positiu per coronavirus.

El cas va obligar a aïllar el grup de dotze nens del qual formava part el menor, així com també els seus monitors. La resta de grups del tennis van poder continuar anant al casal perquè, seguint la normativa i les recomanacions, el club va crear grups estables sense contacte entre ells.