Confinats dotze nens i monitors del casal del Club de Tennis de Cassà de la Selva per un positiu en coronavirus

Salut diu que s'ha intervingut a temps

Un nen del casal d'estiu que organitza el Club Tennis Cassà, de Cassà de la Selva (Gironès), ha donat positiu en coronavirus.

Es tracta d'una persona de fora del poble que participava en aquesta activitat. El cas s'ha comunicat aquest dimecres des de l'Àrea Bàsica de Salut del municipi i posteriorment, l'Ajuntament ha contactat amb l'Agència de Salut Pública per saber quines mesures calia prendre.

De moment, el grup de 12 persones on hi havia el nen infectat hauran d'estar aïllats quinze dies al seu domicili, igual que els seus monitors. Pel que fa a la resta de grups, podran seguir anant al casal igualment perquè no han tingut cap relació entre ells.

Des de l'Ajuntament de Cassà de la Selva han demanat tranquil·litat a la resta d'usuaris del casal i del club de tennis. Segons ha avançat el consistori Salut Pública ha donat llum verda a la continuïtat del casal. L'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, ha contactat amb els batlles dels municipis veïns, ja que hi ha usuaris de diversos pobles que van al casal de Cassà.

El batlle ha explicat que l'usuari va donar positiu per covid-19 diumenge passat, quan li van fer la prova perquè tenia problemes estomacals. "En aquest cas no li va afectar les vies respiratòries", ha concretat.

Immediatament van activar el protocol per aïllar el grup del casal d'estiu. Mundet concreta que no ha calgut tancar les instal·lacions ni suspendre l'activitat perquè, seguint la normativa i les recomanacions, els monitors i la mainada formen grups estables i no tenen contacte entre ells. "Des de l'ABP i des de l'entitat mateix han remarcat que s'han complert les mesures i no veiem la necessitat de tancar el casalet", ha dit Mundet.

A banda d'aïllar el grup, que afecta dotze persones, l'alcalde també s'ha posat en contacte amb els ajuntaments de Llambilles i Quart perquè alguns dels nens del casal són d'aquestes poblacions.