La barca 'Anna' de l'Estany de Banyoles tornarà a navegar sota el nom de 'Tirona'

El consistori adjudica la concessió de l'embarcació a una empresa gironina i confia reprendre el servei aquest agost

L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat aquest dijous, en un ple extraordinari, la concessió del servei de barca turística de l'Estany. De les quatre propostes que s'havien rebut, la que ha resultat guanyadora és la que havia presentat l'empresa 'Naviliera les Goges SCP'.

L'empresa, amb seu a Girona, compta amb un patró que té divuit anys d'experiència. Tot i que d'entrada començaran oferint passejos amb el catamarà, després el servei s'ampliarà amb vint barques de passeig, que permetran navegar a rems per l'Estany.

La guanyadora del concurs aportarà 12.000 euros en concepte de cànon inicial. Precisament, aquest concepte va ser un dels esculls que va provocar que l'Ajuntament hagués de repetir el concurs per a l'adjudicació del servei.

I és que, abans de l'estiu, el consistori ja havia convocat un primer concurs, però no s'hi va presentar ningú. Entre d'altres, perquè l'Ajuntament demanava que el concessionari avancés d'entrada 100.000 euros en concepte d'anticipació de cànon.

Ara, després de modificar les condicions inicials i fer-les més assequibles, la concessió de la barca de l'Estany ja és una realitat. A la pràctica, això suposarà que el municipi recuperi un servei que es va deixar de prestar ara fa més de dos anys, arran de la jubilació del patró de 'l'Anna'.

Ara, amb el nom de 'Tirona'

La barca que tornarà a navegar per l'Estany serà la mateixa que la que hi havia aleshores, tot i que ara ho farà amb un altre nom: 'Tirona'. El consistori va comprar la nau per 150.000 euros i, després de reparar-la, ara la cedirà al concessionari.

Això sí, com ressalta l'alcalde Miquel Noguer, la compra "no costarà res als banyolins". I és que, de cada tiquet que es vengui, 70 cèntims aniran a parar a les arques municipals en concepte d'amortització.

L'alcalde confia que el servei es pugui reprendre aquest mateix mes d'agost. "Si tot va bé, la barca podrà tornar a estar a l'estany a finals de la setmana vinent; aleshores, quedarà una última inspecció, signar el contracte i enviar-lo a la Generalitat perquè l'avali", ha indicat Miquel Noguer.

Es preveu que, cada any, el catamarà pugui transportar entre 30.000 i 40.000 passatgers arreu de l'Estany. L'adjudicació de la concessió, que s'ha fet mitjançant el ple extraordinari, ha rebut el suport dels regidors de l'equip de govern. L'oposició (Junts per Banyoles-AM, la CUP i ICV) hi ha votat en contra.