La barca 'Anna' ja és propietat de l'Ajuntament de Banyoles

El consistori preveu reunir-se amb tots els grups polítics per consensuar les bases del concurs públic i tornar a posar en servei el catamarà aquest estiu

A començaments de febrer, el consistori va informar que havia iniciat el procés de compra de la barca amb un termini màxim de tres mesos per fer-se efectiu. Ara que ja n'és el propietari, l'Ajuntament haurà de treballar en les bases del concurs públic per poder adjudicar el servei. Aquesta setmana, hi ha previst una reunió amb tots els grups polítics amb l'objectiu de poder aprovar-ho amb el màxim consens. La previsió és que a principis d'estiu la barca ja estigui en funcionament. Abans, però, caldrà fer-li una millora tècnica i canviar-li la imatge.

Un trasllat amb entrebancs

La barca 'Anna' va resistir-se a marxar. Hi van haver dos intents frustrats, la primera per una falta de permís i la segona perquè calia un dispositiu especial per poder-la transportar en un tram de carretera fins a les drassanes de Roses. El 21 de juny de l'any passat una grua de grans dimensions la va treure de l'estany (visita la galeria d'imatges) fins a la ciutat de l'Alt Empordà i des de llavors que no s'ha mogut de Roses perquè el projecte empresarial no va prosperar. El dia de la seva retirada va generar una gran expectació i també es va viure amb tristesa, ja que aquest era un servei emblemàtic per la ciutat.

El procés que s'ha seguit per la compra també ha estat motiu de polèmica, ja que alguns partits a l'oposició com ara ICV han considerat que les formes no havien estat les adequades.