Jutgen un acusat de desfigurar la cara de la seva exparella a Sant Feliu de Guíxols

La defensa del processat sosté que l'home "no es trobava" al lloc dels fets

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres un acusat de desfigurar la cara de la seva exparella a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Els fets van passar el 3 de març del 2019. Fiscalia i acusació particular sostenen que el processat va abordar la víctima pel carrer i li va clavar un objecte punxant a la cara, que li ha deixat seqüeles importants. Consideren que l'home és responsable d'un delicte de lesions agreujades per deformitat i un d'amenaces en l'àmbit familiar.

Per aquest motiu li demanen una pena de 6 anys de presó i una suma de gairebé 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L'advocada de la defensa, per la seva banda, ha subratllat que l'acusat no es trobava al lloc dels fets i n'ha demanat l'absolució.

Segons els escrits de la fiscalia -als quals s'ha adherit també l'acusació particular- el cas es remunta al 3 de març del 2019. Tal com relata el document, cap a les deu de la nit l'acusat va abordar la seva exparella al carrer Sant Joan Baptista de Sant Feliu de Guíxols. Aleshores, la dona estava aparcant el cotxe en companyia del seu fill (un nen de 7 anys) i un amic.

Segons sosté l'escrit d'acusació, el processat va "agafar la víctima pels cabells" i li va colpejar la cara amb un "objecte punxant". L'amic de la dona va intentar perseguir sense èxit a l'atacant, que va aconseguir fugir. En el transcurs de l'agressió, l'acusat hauria aconseguit agafar el telèfon mòbil de la víctima. Per contra, va perdre la targeta sanitària que la dona va poder facilitar a la policia per identificar-lo i detenir-lo.

Durant la celebració de la vista, la dona ha explicat que en el moment dels fets no tenia "cap relació" amb l'acusat, però que prèviament havien conviscut un any i mig junts. Preguntada per l'episodi, ha assegurat que es va pensar que la volia "matar" quan se li va acostar dient-li: "I ara, què?". La víctima ha apuntat que no va poder veure amb què li havia tallat la cara i ha afegit que, malgrat que ha passat temps, la ferida li ha provocat diverses seqüeles.

En aquest sentit, ha subratllat que moltes de les feines que fa són de cara al públic i que en alguna ocasió, després de preguntar-li per la cicatriu que té a la cara, no l'han contractada.

Dues versions oposades

L'acusat, per la seva banda, ha negat els fets. Ha al·legat que la seva exparella tenia un gran nombre de conflictes amb altres persones que la podien haver agredit. I a més, ha volgut deixar clar que ell, aquella nit, es trobava en un altre lloc.

Preguntat pel mòbil de la denúncia, el processat ho ha atribuït a un episodi en concret. Segons ha explicat, la víctima treballava netejant la casa d'una dona a qui hauria robat. En assabentar-se de la situació, ell la va delatar i per aquest motiu va ser acomiadada. "La meva exparella em va dir que ho pagaria", ha subratllat.

En el transcurs del judici també han declarat diversos testimonis, alguns ratificant el relat de la víctima i d'altres apuntant que l'agressor havia estat amb ells aquella nit. També han prestat declaració els tres agents dels Mossos d'Esquadra que van atendre la dona després de l'atac, i tres perits diferents. Dos d'ells han fet referència al relat del fill de la denunciant –que va presenciar els fets en primera persona– i l'han considerat "clarificador", "espontani" i lliure de "fabulacions".

6 anys de presó

Tant el ministeri fiscal com l'acusació particular consideren que l'acusat –que actualment està en presó provisional- és responsable d'un delicte de lesions agreujades per deformitat i un d'amenaces en l'àmbit familiar. Per aquest motiu li demanen una pena de 6 anys de presó i una suma de gairebé 30.000 euros en concepte de responsabilitat civil. La fiscalia també vol que l'expulsin del país, tenint en compte que es troba en "situació il·legal" des de fa uns anys i que no disposa de cap mena "d'arrelament" al territori.

Pel que fa a l'advocada de la defensa, que en demana l'absolució, s'ha refermat fins al final en què "és impossible" que el processat sigui la persona que ha comès l'agressió. En aquest sentit, ha lamentat que hagi patit una "indefensió absoluta", ja que pràcticament totes les peticions de prova que han realitzat "s'han refusat", com per exemple un repàs de les càmeres de seguretat de la zona o un registre complet de les trucades que s'havien fet aquella nit.

El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per sentència.