Detectat un positiu per coronavirus al centre de primera acollida l'Estany de Sant Gregori

S'ha fet la prova PCR a tots els menors i els treballadors del centre

Un menor que resideix al centre de primera acollida l'Estany de Sant Gregori (Gironès) ha donat positiu per coronavirus segons ha confirmat a aquest diari el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

El jove va començar a tenir símptomes la setmana passada, moment en que se li va fer la prova i va donar positiu el dissabte. També es va fer el test PCR a un grup de menors que representaven els seus contactes més directes, que van donar negatiu.

Posteriorment aquest dilluns es va fer la prova per comprovar si tenen covid-19 a la resta d'usuaris del centre com també als educadors. A dia d'avui encara no es tenen els resultats i una treballadora està de baixa però no per simptomatologia relacionada amb coronavirus segons assenyala el Departament.

Finalment, des de la Generalitat s'assenyala que la cobertura de la direcció com també l'equip educatiu està garantida amb les reestructuracions de personal que es fan durant el període de vacances.

El centre de primera acollida l'Estany està situat a la casa de colònies de Sant Medir i gestionat per la Fundació Diagrama amb seu a Múrcia.