Sumem Banyoles demana l'ampliació urgent de la xarxa de fibra òptica a la ciutat

Un centenar de veïns del Barri Vell han presentat una carta al consistori

Sumem Banyoles demana que s'ampliï amb urgència la xarxa de fibra òptica perquè arribi a tota la ciutat.

La formació a l'oposició destaca que venen denunciant els problemes de connectivitat des de l'inici de mandat i demanen mesures perquè "no es demori més la situació, pensant sobretot en l'inici de curs vinent i en les necessitats de teletreball per la crisi sanitària. Un centenar de veïns del Barri Vell han enviat una carta al consistori queixant-se dels problemes de connexió.

La problemàtica va debatre's durant el ple de la setmana passada en què CiP i ERC van instar el consistori a fer arribar la fibra el més aviat possible. En un comunicat, Sumem Banyoles critica que no s’hagi emprès “cap tipus de mesura per solucionar els problemes de lentitud davant la saturació de la xarxa” i creu que s’haurien d’haver impulsat accions de millora abans. "Es va molt tard en aquesta qüestió ja que la fibra òptica hauria d’haver arribat des de fa molt de temps a tota la ciutat", afirmen al text.

En relació a la gestió que s'ha fet per part de l'equip de govern, la formació lamenta que s'utilitzi la "dependència" amb Telefónica com a "excusa" i creuen que calen "actuacions immediates". També retreuen a l'alcalde de la ciutat, Miquel Noguer, concentrar la problemàtica a la zona industrial i asseguren que també hi ha problemes a diferents barris on hi ha hagut "impediments per fer teletreball i classes virtuals amb garanties" durant el confinament.

Consideren que "tots els barris que tenen problemes de connectivitat necessiten un reforç urgent de la línia de fibra òptica" i creuen que en un mes s'haurien de solucionar les mancances.