Blanes incorpora la figura de l'Agent Ciutadà que vetlla per controlar l'aforament a les platges

Són dotze incorporacions que se sumen al servei de socorrisme

L’Ajuntament de Blanes (Selva) ha posat en marxa aquest cap de setmana dotze Agents Ciutadans, una nova figura que tindrà com a missió específica informar i tenir cura del control d’aforament a les zones de bany del municipi. Aquests porten una indumentària corporativa en al·lusió al color taronja que identifica Protecció Civil.

Se sumen a les 25 persones que formen part del Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme, i tots ells estan coordinats pel cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy.

Informar i controlar

La principal tasca que faran Agents Ciutadans és vetllar perquè els usuaris de les platges respectin les distàncies de seguretat que preveuen les mesures sanitàries per contenir el contagi de la covid-19. En aquesta mateixa línia, quan es comprovi que ja s’ha superat el límit raonable, s’encarregaran d’alertar al cap de Protecció Civil perquè, al seu torn, s’implementi el tancament dels accessos a la zona de bany afectada.

Fins al moment l’única de les tres principals zones de bany de Blanes que s’ha hagut de tancar en alguna ocasió per haver superat l’aforament és Cala Bona, precisament la que compta amb una capacitat més petita en relació a les altres dues: la Platja de Blanes Centre i la Platja de S’Abanell. S’ha hagut de tancar el diumenge 28 de juny, coincidint amb la major mobilitat sense restriccions de l’Àrea Sanitària de Barcelona, així com el darrer cap de setmana –tant dissabte com diumenge- del 4 i 5 de juliol, i aquest passat dissabte, 11 de juliol.

Curs Formatiu

Les dotze persones que s’han incorporat aquest cap de setmana han rebut una formació específica que els ha preparat per atendre els casos amb què es puguin trobar durant aquestes setmanes. Tanmateix, aquest passat divendres el cap de Protecció Civil de Blanes els va fer una formació per posar-los en antecedents sobre les tasques i els consells a tenir en compte.

Les tres darreres directrius són: utilitzar mascaretes, que ara són obligatòries sempre que s’estigui en àmbits públics –ja siguin a l’exterior o en interior-; reforçar la higiene de mans amb el rentat i desinfecció amb gels hidroalcohòlics; i a les dutxes i rentapeus continuar mantenint la distància de seguretat i tenir cura del contacte amb les superfícies.