Creen la 'Ruta del Vescomtat de Cabrera' per descobrir el patrimoni cultural de diferents pobles de la Selva

La iniciativa inclou 37 tòtems i cartells vinculats al recorregut

El Consell Comarcal de la Selva ha creat la 'Ruta del Vescomtat de Cabrera' que permet descobrir el patrimoni cultural i històric de dotze municipis de la comarca. La iniciativa inclou 37 tòtems i cartells vinculats als recorreguts del vescomtat, durant l'època medieval.

Les localitats que participen en la iniciativa són: Blanes, Arbúcies, Breda, Caldes, Hostalric, Lloret, Maçanet, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda i Vidreres. Els tòtems i la senyalització que es poden trobar al llarg de la ruta estan vinculats a cinc àrees temàtiques. En concret, són l'administrativa, la militar, la religiosa, la comercial i la de recerca. L'acte de presentació s'ha fet a la plaça de l'Església de Blanes, on hi ha un dels tòtems.

Una presentació que han encapçalat l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, conjuntament amb el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, i el president del patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga. Tots tres esperen que la iniciativa serveixi per incrementar el nombre de turistes que venen a la Selva.

"L'any 2019 vam celebrar precisament els 700 anys de la Parròquia Santa Maria que tenim aquí al costat, i que en el seu temps va acollir el Palau del Vescomtat de Cabrera, per tant la descoberta d'aquesta ruta arriba en el moment més adequat", ha assenyalat, Canosa.

Per la seva banda, Garriga ha explicat que es tracta d'un territori "compacte i extens" que cobreix gran part de la Selva i "deixa llegat patrimonial a la majoria de municipis: castells, cases fortes, nuclis antics, ermites, esglésies". En aquest sentit, assenyala que "permet disposar d'una gran nissaga familiar de personatges durant una etapa apassionant de la història de Catalunya, una de les famílies nobles amb més renom, i un personatge clau: Bernat II de Cabrera".

L'acte ha finalitzat precisament amb la descoberta del tòtem que hi ha a la plaça de l'Església de la 'Ruta del Vescomtat de Cabrera', a càrrec de l'alcalde de Blanes, el president del Consell Comarcal, el president del Patronat Castell de Montsoriu i la tinenta d'alcalde de l'Arxiu Municipal.