Girona reforçarà la neteja en aquells punts on es solen produir ''botellons'' el cap de setmana

La mesura forma part d'una proposta d'ERC al nou plec d'inversions anuals a Girona+Neta

L'Ajuntament de Girona reforçarà la neteja en aquells punts de la ciutat on durant el cap de setmana es solen celebrar "botellons" per part dels joves.

La mesura forma part d'un paquet de propostes que ERC va fer arribar a l'equip de govern del nou plec d’inversions anuals de 900.000 euros prevista a Girona+Neta. “El servei es reforçarà amb un peó especialista i un vehicle auxiliar els matins dels dissabtes, diumenges i dilluns per recollir tot el que s’ha abandonat a la via i als espais públics”, concreta la regidora d'Esquerra, Annabel Moya. Alguns dels sectors que se centrarà la neteja serà els Jardins Ignasi Bosch, Parc Núria Terés, la plaça de Santa Eugènia, el carrer Figuerola, Bonastruc i entorn, plaça Federico Fellini, Mirador del carrer de les Dones, Jardins dels Germans Maristes o el Parc Mas Masó, entre altres.

Alhora, ERC aposta per reforçar a tota la ciutat la recollida de residus a l’entorn dels contenidors. El primer pas endavant es farà als barris de Santa Eugènia i Sant Narcís, que per la seva densitat de població necessita una actuació més immediata. Així doncs, part de la nova partida de 900.000 euros pressupostada es destinarà a reforçar aquest servei durant els set dies a la setmana i amb dos equips de matí i tarda a través d’un vehicle auxiliar.

A més, en aquests dos barris es realitzarà una neteja dels contenidors i de la seva ubicació amb aigua un cop al mes. “Amb aquestes noves clàusules hem aconseguit un pas endavant en les peticions veïnals dels barris de Santa Eugènia i Sant Narcís”, assegura el portaveu d’ERC, Quim Ayats, que avança que: “exigirem que aquestes millores en neteja a les zones de contenidors s’ampliïn a tota la ciutat en el pròxim plec d’inversions a Girona+Neta”. “Cal un replantejament del model de neteja a la ciutat”, adverteix el portaveu republicà, que afirma que "per tenir una ciutat neta, cal un nou contracte perquè l’actual està desfasat i no cobreix les necessitats de la ciutat".