Territori impulsa una via ciclista entre Sant Celoni i Riells i Viabrea

La licitació per redactar el projecte és de 100.000 euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en licitació, per 100.018 euros,  la redacció del projecte constructiu del tram Sant Celoni-estació de tren de Gualba-la Batllòria-Riells i Viabrea de l’anella ciclista del Baix Montseny. El termini de redacció del projecte és de vuit mesos.

Prèviament, s’ha redactat un estudi analitzant les diferents alternatives per a l’execució de la via ciclista que ara concretarà el projecte constructiu. L’actuació, d’uns 7 km de longitud, garantirà la connexió ciclista entre diferents municipis del Baix Montseny.

Aquest nou tram de l’anella ciclista discorrerà paral·lel a les carreteres BV-5301, C-35 i GI-552, i permetrà articular la mobilitat sostenible al territori. La tardor de 2018, el Departament ja va finalitzar les obres de construcció del tram entre el nucli urbà de Santa Maria de Palautordera i l’estació de tren d’aquest municipi. Igualment, té en fase avançada de construcció el tram entre Riells i Viabrea i Breda.

Passarel·les a Sant Celoni, a punt de finalitzar

La construcció del nou tram de via ciclista entre Sant Celoni i Riells s’encaixarà amb els treballs de millora continuada de la carretera C-35 que impulsa el Departament. Així, es troben a punt de finalitzar els treballs de construcció de dues passarel·les per a vianants a la C-35, a Sant Celoni, amb una inversió conjunta d’1,3 MEUR, i que milloraran la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial de les Planes i també amb el Pertegàs.

En concret, els treballs consisteixen en la construcció d’una passarel·la elevada per a vianants i ciclistes sobre la C-35 a l’altura del quilòmetre 57 i, a uns 400 metres de distància, la formació d’una passarel·la, també per a vianants, adossada al lateral dret de l’actual pont de la carretera sobre la riera de Pertegàs. En aquest cas, a més, s’hi habilita un carril bici.

Les obres de les dues passarel·les van començar l’octubre passat i van quedar interromputs per la declaració de l’estat d’alarma com a conseqüència de la COVID-19. Es van reprendre el 7 de maig passat i es preveu que entrin en servei aquest mes de juliol.

Altres actuacions a la C-35

En aquest àmbit de la C-35 s’estan desenvolupant un conjunt de projectes per a millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit; així, a més de les obres en marxa a Sant Celoni, el Departament ha executat recentment una nova rotonda a la C-35 a Santa Maria de Palautordera, en l’encreuament amb la BV-5301, amb un pressupost de 500.000 euros. Altres actuacions són:

  • Millora de la intersecció entre les carreteres C-35 i GI-552 i obres complementàries, entre Sant Celoni i Riells i Viabrea: La passada primavera es van licitar les obres per a substituir l’actual intersecció en T entre la C-35 i la GI-552 per una rotonda de 42 metres de diàmetre per a facilitar i fer amb millors condicions de seguretat les maniobres. Així mateix, s’adaptarà el pas inferior de vianants a persones amb mobilitat reduïda. El pressupost previst és d’1,3 MEUR.
  • Millora del ferm i implantació model 2+1 a Sant Celoni: Està finalitzant la redacció del projecte constructiu de la millora de la carretera C-35 al seu pas pel terme de Sant Celoni, amb la implantació del model 2+1. L’actuació abasta 4,5 quilòmetres i inclou la formació d’un carril addicional en un sentit o altre, alternadament, i, segons el tram, la separació de fluxos mitjançant el reforç de la senyalització horitzontal. Així mateix, el projecte implementa altres actuacions, com la millora de ferm. Es preveu licitar l’obra aquest estiu, amb un pressupost estimat de 4,3 MEUR.
  • Millora del ferm i implantació model 2+1 de la C-35 entre Sant Celoni i Vilalba Sasserra. Es preveu la millora de la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en un tram de 5,5 quilòmetres, mitjançant la millora del ferm i la implantació del model 2+1. El Departament està finalitzant la redacció del projecte constructiu i es preveu que les obres tinguin un cost estimat de 4,4 MEUR.
  • Reordenació d'accessos a la carretera C-35, als polígons les Borrelles i el Molí de les Planes, a Sant Celoni. Ha començat la redacció del projecte constructiu de la reordenació dels accessos als polígons industrials de Sant Celoni situats al voltant de la carretera C-35 (les Borrelles i el Molí de les Planes), amb l’objectiu de millorar la funcionalitat i la seguretat de la carretera. Aquesta actuació està valorada en 1,4 MEUR.