Els Bombers atenen 92 avisos a les comarques gironines durant la revetlla de Sant Joan

A Begur es va cremar la cuina d'un hotel i a Tossa un arbre davant la Casa de Cultura

Els Bombers de la Generalitat han atès 92 serveis al llarg de la revetlla de Sant Joan a les comarques gironins, entre les 20 h de dimarts i les 8 h d'aquest dimecres, segons el balanç definitiu. La majoria dels serveis han estat per atendre incendis en mobiliari urbà, vehicles i habitatges i no s'han registrat incidents importants.

Segons informen els Bombers en un comunicat, la Selva és la comarca on s'han atès més serveis amb un total de 33. A la resta de demarcacions, el cos d'emergències ha realitzat 20 serveis a l'Alt Empordà, 11 al Baix Empordà, 1 a la Cerdanya, 8 a la Garrotxa, 16 al Gironès, 3 al Pla de l'Estany i cap al Ripollès

A Begur (Baix Empordà), alertats a les 02.32h, els Bombers de la Generalitat també han hagut de treballar en un incendi que ha destruït els fogons i els armaris superiors de la cuina d’un hotel, ubicat al carrer de Sant Miquel. La Policia Local ha evacuat totes les persones que hi havia a l’interior de l’establiment i ningú no n’ha resultat ferit. Un cop apagat el foc, a les 03.05 h, els Bombers han ventilat les dependències afectades i poc després tothom a pogut tornar a entrar a l’edifici.

A Tossa de Mar (Selva), van treballar en l'extinció d'un arbre situat davant de la Casa de Cultura que es va incendiar degut a la pirotècnia. La façana de l'equipament cultural no va quedar afectada com tampoc cap persona va resultar ferida.

A Girona poc abans de les dotze es va avisar als Bombers per un incendi que ha cremat tres contenidors a l’avinguda Sant Narcís. No es van registrar ferits.

Àmbit nacional

Els Bombers de la Generalitat han atès 709 serveis al llarg de tot Catalunya, una xifra que representa un 39,7% menys en relació a la revetlla de l'any passat, quan se'n van atendre 1.175.

Pel que fa a les assistències mèdiques, la majoria han estat per cremades, lesions i/o amputacions i afectacions oculars produïdes a causa de les fogueres i els petards. De les 142 persones ateses, 105 ho han estat a centres de les comarques de Barcelona, 11 a les comarques de Tarragona, 14 a les de Girona, 8 a les de Catalunya Central, 1 a l’Alt Pirineu i l’Aran i 3 a les Terres de l’Ebre. Pel que fa al tipus de lesions, s'han registrat 62 cremades lleus, 11 de greus, 35 traumatismes i/o amputacions i 34 lesions oculars. Entre tots els casos atesos, hi havia 71 menors d’edat; 39 menors d’11 anys i 32 menors entre 11 i 17 anys.

El 061/Salut Respon ha rebut 2.567 trucades entre les 20 h del vespre d'aquest dimarts i les 7 h d'aquest dimecres, causades per 2.078 incidents diferents, gairebé el 10% per temes relacionats amb la revetlla de Sant Joan. D’aquests, 956 s’han resolt telefònicament i en els 1.122 casos restants ha estat necessària l’activació d’un metge a domicili o ambulància del SEM.

Al llarg de la nit, el Sistema d’Emergències Mèdiques ha atès 208 persones per patologies relacionades amb la revetlla, el que significa un descens del 22% de les atencions sanitàries respecte l’any anterior. 120 d'elles per intoxicacions, 58 per agressions, 19 per accidents de trànsit, 11 per cremades i, aquest any, el SEM no ha atès cap afectació ocular

De les 120 intoxicacions, 54 han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 21 a Barcelona ciutat, 11 a la demarcació de Tarragona, 19 a Girona, 7 a la Catalunya Central, 5 a Lleida i 3 a les Terres de l’Ebre. De les 58 agressions ateses, 35 han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 8 a la ciutat de Barcelona, 4 a Tarragona, 9 a Girona, 1 a Terres de l’Ebre i 1 a Catalunya Central.

Cap víctima mortal en accidents de trànsit

Dels 19 accidents de trànsit que ha atès el SEM, 7 han tingut lloc a l’àrea de Barcelona, 1 a Barcelona ciutat, 3 a Girona, 3 a Lleida, 1 a Tarragona, 2 a la Catalunya Central i 2 a Terres de l’Ebre. De les 11 atencions per cremades, 7 han estat a l’àrea metropolitana de Barcelona, 1 a Barcelona, 1 a Girona, 1 a Lleida i 1 a Catalunya Central.