Detingut un home a Vilademuls amb una plantació de marihuana valorada en 427.500 euros

Els Mossos d'Esquadra van comissar 1.690 plantes cultivades en cinc estances diferents

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 18 de juny un home de 46 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a finals del mes de maig quan els mossos van saber que en un mas de Vilademuls (Pla de l'Estany) hi podria haver una plantació indoor de marihuana. Després de fer diverses vigilàncies, els mossos van demanar l’autorització judicial per fer una entrada al domicili.

El passat 18, després d’obtenir l’autorització, els agents van muntar un dispositiu per entrar a la casa. Dins hi van trobar un home de 46 anys, que vigilava una plantació d’unes 1.690 plantes de marihuana, repartides en cinc estances diferents. El pes brut de la substància, és de 244,75 kg i el valor total de la droga al mercat il·lícit, segons estimacions de la Oficina Central Nacional d’Estupefaents, seria de 427.543 euros.

A més, els mossos van constatar que existia una connexió elèctrica fraudulenta a la xarxa general, fet que provocava caigudes de llum que afectaven tota la línia elèctrica de la zona i un freu risc d’incendi  a la massa forestal que rodeja el mas.

Els policies van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Els detingut, que no tenia antecedents, va passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.