La Policia Local de la Jonquera deté un jove que fugia d'un pis on es ven droga

El noi ha protagonitzat una persecució i hauria llençat els estupefaents al riu

Amb la fi del confinament, la Policia Local de la Jonquera (Alt Empordà) ha detectat un repunt de venda de droga a la zona centre del municipi (per la zona dels carrers Major, de la Torre i Sant Miquel). Aquest divendres a la tarda, els agents estaven fent vigilància pels voltants d'un edifici, situat al carrer Major, on hi ha un pis ocupat i el cos policial té constància que s'hi fan passis de droga.

Pels voltants de tres quarts de set, dos nois han sortit de l'edifici. Només de passar el portal, quan han vist la policia, han començat a caminar de pressa. Els agents els han donat l'alto, però els dos joves no han fet cas, s'han separat i han començat a córrer. La Policia Local els ha perseguit i han aconseguit atrapar-ne un. L'altre s'ha escapat.

El jove a qui han detingut ha protagonitzat una persecució al llarg d'uns 600 metres. I quan passava pel costat del riu, la Policia Local creu que ha llançat a l'aigua la droga que acabava de comprar, perquè l'han vist desfer-se d'alguna cosa.

Els agents l'han immobilitzat i l'han detingut per un delicte de desobediència greu, perquè no els ha fet cas quan li han demanat que s'aturés. El jove anava indocumentat. La Policia Local l'ha traslladat a comissaria i investiguen si també se'l pot relacionar amb un delicte contra la salut pública.

Dispositiu amb cinc denúncies

La detenció d'aquest divendres arriba tot just un dia després que Policia Local, Mossos d'Esquadra i agents de la Policia Nacional fessin un dispositiu al municipi, centrat en denunciar els conductors de vehicles que traslladen toxicòmans al centre de la vila. En total, es van inspeccionar sis vehicles (quatre d'ells, taxis).

El dispositiu va acabar amb quatre denúncies per infraccions de trànsit i una cinquena per tinença il·lícita d'armes. La Policia Local mantindrà la pressió a la zona centre del poble per desmantellar aquells punts on s'hi ven droga.