Vox no aparta el regidor de Salt detingut per un suposat delicte d'estafa

El partit assegura en un comunicat que "no recau cap acusació" sobre Sergio Concepción

Vox no aparta de moment el regidor de Salt (Gironès) investigat per haver estafat una botiga de compravenda d'or, a l'espera de la resolució judicial.

En un comunicat difós a les xarxes socials, el partit ha assegurat que "no recau cap acusació" sobre Sergio Concepción, i assenyala que ha sortit en llibertat "sense càrrecs" ni mesures cautelars després d'haver declarat.

Fonts judicials consultades, però, deixen clar que Concepción segueix estan en situació d'investigat per part del jutjat que porta la causa. Vox ha explicat que no prendran cap mesura fins que "s'esclareixin els fets".

El regidor de Vox va ser detingut a finals de la setmana passada per estafar una botiga de compravenda d'or a Girona. Juntament amb Concepción, els Mossos d'Esquadra van detenir vuit persones més, entre elles la responsable de la botiga, que hauria estafat els propietaris de la franquícia apropiant-se de joies empenyorades i comprades per després donar-les a persones afins a ella i que aquestes les revengessin.

A més, la dona havia fet cobrar quatre xecs a nom de la franquícia. Concepción hauria cobrat en metàl·lic alguns d'aquests xecs, juntament amb una altra persona. En un comunicat, l'Ajuntament de Salt va remarcar que la detenció del regidor per un presumpte delicte d'estafa se situa fora de la seva activitat política.

L'equip de govern recorda que l'acta de regidor és personal i, per tant, correspon al mateix regidor i al seu grup "l'adopció de qualsevol tipus de decisió".