Salt deixa en mans de Vox retirar l'acta al seu regidor detingut per estafa

Sergio Concepción va ser arrestat la setmana passada

L'equip de govern de l'Ajuntament de Salt (Gironès) es renta les mans en l'afer relacionat amb el regidor de Vox, Sergio Concepción, detingut per estafa la setmana passada i deixa en mans del partit la retirada o no de l'acta de regidor.

Des del consistori manifesten que la detenció i imputació se situa fora de l’àmbit polític i és per això que el partit ha de decidir que fer amb ell.

La investigació va començar el passat mes de març quan els agents van descobrir que la responsable d'una botiga hauria estafat els propietaris de la franquícia amb diversos moviments econòmics i materials fraudulents.

La investigació va constatar que al llarg del 2019 la dona s'hauria apropiat de joies empenyorades i comprades per la franquícia. Posteriorment, donava aquestes joies a persones afins a ella per revendre-les a tercers i treure un profit econòmic. A més, els agents també van detectar que la dona havia utilitzat quatre xecs a nom de la franquícia, per un valor total de 9.000 euros, per cobrar-los en metàl·lic amb l'ajuda de dues persones més.

En finalitzar la investigació, els mossos van detenir una novena persona, relacionada amb un dels detinguts, com a presumpte autor de la sostracció de 500 grams d'or efectuat a la mateixa botiga.

Després de les indagacions pertinents, els investigadors van detenir vuit persones com a presumptes autores d'un delicte d'estafa, i una novena, com a presumpta autora d'un delicte d'apropiació indeguda.

Finalment, es van recuperar joies, per un valor d'uns 15.000 euros, que han estat lliurades al seu propietari legítim.