Malestar a Sant Feliu de Guíxols perquè Educació elimina una línia de P3 i desplaça 21 famílies

Una trentena de pares i mares de l'AMPA del CEIP l'Estació es concentren a les portes del consistori

"El Departament ja ha decidit i ho tirarà endavant; estem sorpresos, perquè s'han tancat en banda i la decisió ja la tenien presa abans d'entrar". Són declaracions de l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, a la sortida de la reunió que el consistori ha mantingut aquesta tarda amb Educació, després que el Departament els comuniqués que eliminava una línia de P3 el curs vinent.

A la trobada hi han assistit membres de l'equip de govern i de l'oposició; el director territorial d'Educació, Martí Fonalleras; les directores dels cinc col·legis de Sant Feliu i representants de les AMPA.

Eliminar una línia de P3 suposarà passar de les nou actuals a vuit. Hi haurà dues escoles que perdran un grup, el CEIP l'Estació (amb 44 preinscrits) i el Baldiri Reixac (aquest, amb 20). Per contra, el CEIP Gaziel recuperarà la línia que ha perdut aquest curs 2019-2020. I l'Ardenya i el Cor de Maria mantindran les dues línies.

El centre que se'n veurà més afectat és l'Estació. Perquè, com ha dit l'alcalde, aquí es farà "una cosa que mai havia passat en la història de la ciutat". "Hi haurà 21 famílies que han escollit el col·legi com a primera opció, i que ara se'ls desplaçarà a centres que no han triat", ha criticat Carles Motas.

Incertesa arran de la covid-19

L'alcalde, a més, també lamenta que Educació decideixi suprimir una línia quan el principi de curs encara és una incertesa. Sobretot, perquè no se sap quines restriccions comportarà la covid-19 i si caldrà abaixar molt les ràtios a les classes. "No ens podem oblidar de la situació pandèmica que vivim, i no sabrem com estarem al mes de setembre", ha dit Motas.

L'alcalde subratlla que a la ciutat "hi ha una unitat política i de la comunitat educativa" a l'hora de reclamar al Departament que "aporti una planificació". "Que no ens trobem cada any amb la mateixa situació", ha dit Motas, en referència a la supressió de grups de P3.

A la porta de l'Ajuntament, i coincidint amb la reunió, una trentena de famílies de l'AMPA del CEIP l'Estació s'han concentrat en resposta a la decisió d'eliminar un grup d'infantil al centre.