Redueixen a la meitat els efectius al foc de l'Alt Empordà, que continua en fase de control

Govern, consell comarcal i Diputació de Girona comencen una ruta per avaluar els danys

El delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, ha donat bones notícies aquest dimecres a primera hora, afirmant que el foc està estabilitzat, sobretot a la part més orienta, i això ha permès reduir el nombre d'efectius treballant. Tot i això, a la part occidental continua havent-hi el punt més delicat entre Terrades i Boadella, on es concentren les descàrregues d'aigua dels mitjans aeris, que ja estan volant la zona.

A hores d'ara, hi a 50 camions dels Bombers i cinc mitjans aeris. També continuen a la zona vuit camions dels bombers francesos, i dues unitats UME. A banda, els equips de les Associacions de Defensa Forestal també segueixen al perímetre del foc. Per tal de no impedir les tasques, des de la Generalitat es demana a la gent que no vagi a la zona a tafanejar.

EL subministrament d'electricitat ha millorat i hi ha 18 grups electrògens per donar energia als municipis afectats. A La Vajol, Cantallops Boadella i Biure hi ha problemes amb telèfon fix que es preveu que es resolguin al llarg del dia.

A partir de les 10.00 h del matí, representants de la Generalitat, la Diputació i el Consell Comarcal aniran als pobles afectats per fer una valoració dels danys causats. Divendres, en el Consell Comarcal hi haurà una reunió per veure com es pot ajudar per reparar totes aquestes destrosses.

Pel que fa als ferits, continua en situació greu el veí de Campmany d'origen alemany que té cremades al 75% del cos i està a la Vall d'Hebron. La resta de ferits han millorat, tant els que estan a Barcelona com els dos que estan ingressats al Trueta de Girona.