Previsió del temps optimista per aquesta nit a l'Alt Empordà

Puig explica que es treballa amb la perspectiva d'"intentar contenir el foc" al llarg d'aquest dimarts

(Última actualització: 23:00h)

La nit d'aquest dilluns a dimarts es preveu de treball intens a l'Alt Empordà, però les sensacions son aquest dilluns molt més favorables "Li acabarem posant el peu al coll malgrat les dificultats", ha dit el conseller d'Interior. "Amb el foc mai pots posar la ma al foc", adverteix, alhora, però, que reconeix que les perspectives són "positives" pel que fa a la climatologia.

Segons ha informat el mateix conseller, la humitat ha de passar de xifres que aquests dies han estat el voltant del 20% o el 30% fins al 70%. La temperatura mitjana, ha afegit Puig, també positivament pel que fa a l'extinció de l'incendi. Les temperatures mitjanes, diu, baixaran uns 10 graus. "Això facilitarà la letargia del foc", ha explicat. Un dels factors més importants, però, serà l'"absència" de vent.

Les tasques de control de l'incendi se centraran aquesta nit en dos punts. Per una banda, al voltant de Boadella, Darnius i Terrades i, per l'altra, a la zona de Cantallops, Cistella i Vilanant. "Es treballarà durament aquesta nit en aquestes dues prioritats", ha insistit. El conseller ha recordat, però, que durant les pròximes hores ja no es comptarà amb els mitjans aeris.

Puig ha destacat que per fer aquestes feines hi ha sobre el terreny prop de 1.300 persones: 500 bombers, 200 militars espanyols, 450 bombers francesos, 20 efectius de forestals catalans, una cinquantena de voluntaris i 300 efectius dels Mossos d'Esquadra. El conseller ha destacat que els bombers francessos estan col·laborant sobretot a la zona del Pertús, mentre que la Unitat Militar d'Emergències està situada a la zona de Cantallops i als fronts de Darnius i Terrades.

Evacuats

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha informat que els bombers han evacuat 120 menors alemanys d'un càmping d'Albanyà. Passaran la nit a Figueres fins que duri el foc, ha explicat. També s'han evacuat dos càmpings d'Albanyà i Sant Llorenç de la Muga, amb 260 persones allotjades. En aquest cas, detalla el conseller, se'ls han obert les vies comarcals fins a la N-II perquè els viatgers marxin a casa o busquin una altra destinació per als pròxims dies. Són, diu, mesures preventives per si l'incendi de l'Alt Empordà és tornés a descontrolar. Tot i això, assegura que actualment no hi existeix un risc real que això passi i les perspectives són optimistes.

Carreteres tallades

Cinc carreteres continuen tallades aquest dilluns a la nit com a conseqüència de l'incendi de l'Alt Empordà. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, les carreteres afectades són la GI-504 entre Terrades i Agullana, GI-501 entre Agullana i la Vajol, GI-500 d'Agullana a la Jonquera, GIV-5105 entre Llers i Avinyonet de Puigventós i la GIP-5101 d'Avinyonet de Puigventós a Terrades. S'ha normalitzat la circuloació a les carreteres que aquesta tarda s'han hagut de tallar com són la GI-502 a Darnius, la GI 602 a Sant Climent Sescebes, la GIV 5041 a Pont de Molins i la GIV 5044 a Biure.la GI-610 a Vilajuïga, la GIV-5105 entre Llers i Avinyonet de Puigventós.

D'altra banda, també s'ha aixecat la restricció del pas de camions a la N-260 a Portbou.