Neix a les xarxes socials la campanya #1català1arbre

Un dels impulsors afirma que la prioritat és trobar "recursos humans"

Aquest dilluns al matí, la internauta @annacamaca ha demanat ajuda a la resta d'usuaris de Twitter per trobar un webmaster per dur a terme la campanya #1catalàunarbre. Oriol Puig s'hi ha posat en contacte i a partir d'aquí no han parat de sumar adhesions a través de la web que ha començat avui mateix. Fins a les sis de la tarda, ja eren més dues mil les persones inscrites i més de 12.000 les visites a la web. A més, l'etiqueta #1català1arbre és des de fa unes hores Trending Topic a l'Estat.

Oriol Puig, de 27 anys i veí de Llançà, ha explicat com ahir va participar com a voluntari al pavelló de la localitat per atendre els conductors que es van quedar atrapats per l'incendi a la N-260. "Vaig sentir que havia de fer alguna cosa", ha afirmat. Puig, actualment a l'atur, es defineix com un apassionat de les xarxes socials i per quest motiu, explica, no ha dubtat en respondre la sol·licitud de la internauta barcelonina.

El cofundador de #1català1arbre ha deixat clar que cal veure el que s'haurà de fer un l'incendi estigui extingit i que la campanya està oberta a tothom qui hi vulgui col·laborar, junt amb administració i experts, que hauran de determinar quin tipus de vegetació convé replantar a la zona. Ja s'han posat en contacte amb ells empreses privades, vivers i enginyers agrònoms, entre d'altres.

"Les accions de després no les hem de decidir ni l'Anna ni jo, sinó tots els que estem apuntats", ha comentat Puig, que tampoc ha descartat, si cal més endavant, fer una campanya de micromecenatge a través de la pàgina web.