Els Bombers s'afanyen a reduir el foc que s'acosta a la Garrotxa abans que s'aixequi el vent

La subdirectora dels Bombers, Anna Martín, explica que la temperatura està pujant i el perímetre no està "estabilitzat"

La cap dels Bombers de la Generalitat ha explicat aquest migdia des del Centre de Comandament Avançat instal·lat al parc de Figueres que tots els esforços es concentren a la banda del flanc dret. Les condicions meteorològiques han permès enlairar els mitjans aeris i, tant aquests com els efectius terrestres, intenten evitar que les flames avancin cap a l'oest quan, com es tem, s'aixequi el vent.

La temperatura "està pujant" i el perímetre encara "no està estabilitzat". La calor està provocant que revifin petits focus i per això cal actuar "amb la màxima rapidesa possible", ha avançat Martín.

Boadella, zona "sensible"

La zona més propera a l'embassament de Boadella, concretament al territori situat entre Darnius i Terrades, és la més "sensible". Sobretot perquè al cantó la massa forestal present "és molt important". "El lloc on hem de treballar està detectat i estem concentrant esforços en aquest punt". L'amenaça es el vent de marinada.

Mare i filla franceses evolucionen favorablement

Fonts de l'hospital Trueta de Girona han explicat que la mare i la filla, familiars dels dos morts precipitats mentre fugien de les flames a Portbou, evolucionen favorablement tot i que segueixen ingressades a la Unitat de Cures Intensives.