Mas apunta que l'origen de les flames podria ser fruit d'imprudències

El president recorda que les condicions d'aquest estiu "són molt dolentes"

En declaracions als mitjans de comunicació, Mas ha definit les condicions meteorològiques del migdia i tarda de "tremendes" i ha recordat que les flames "avançaven més ràpid del que camina una persona", entre 6 i 7 quilòmetres per hora. Tot i que no ha volgut parlar de les causes de l'incendi, el president de la Generalitat ha apuntat que l'origen podria haver estat causat per "imprudències manifestes", en relació a un burilla de cigarreta com a origen del foc, que fins aquesta nit ja ha calcinat més de 12.000 hectàrees.

"Qualsevol imprudència pot causar estralls", ha recordat el president de la Generalitat, que ha volgut fer una crida als habitants i visitants de la comarca a extremar la prudència. En aquest sentit, ha recordat que les condicions d'aquest estiu "són molt dolentes" i que "hem tingut molta sequera". El president ha explicat que els bombers han fet el possible per controlar la part de l'incendi que es troba més a ponent i el flanc que es desplaça més cap a la Garrotxa.

Segons Mas, la situació aquest diumenge a la nit "és millor que aquesta tarda" i ha expressat la seva esperança perquè "el pitjor de tot hagi passat". Sobre els més de 3.000 habitants que es troben sense subministrament elèctric a la comarca, el president ha afirmat que caldrà veure si les condicions meteorològiques d'aquest dilluns permetran que les companyies puguin accedir a les finques afectades.

El president també ha lamentat que en aquest incendi s'hagin produït víctimes mortals i altres persones hagin resultat greument ferides i ha destacat "la bona feina dels professionals" que treballen a la zona.