Palafrugell inicia el servei de salvament i socorrisme a les seves platges

Hi ha vuit socorristes en plantilla i en seran deu a partir del 25 de juny

Palafrugell (Baix Empordà) va iniciar ahir el servei de salvament i socorrisme, que estarà actiu tots els dies de la setmana, de les 11 del matí a les 7 de la tarda, fins al 11 de setembre. El servei es prestarà a les platges Tamariu, Llafranc, el Canadell, el Port Bo i Port Pelegrí.

En total s’han incorporat vuit socorristes, que a partir del proper 25 de juny seran un parell més. Així mateix, a partir de l’1 de juliol també s’incorporaran una embarcació i una ambulància. Amb l’entrada en servei també hi ha quatre llocs de socors o casetes per a la prestació de primers auxilis, concretament a Tamariu, Llafranc, Canadell i al Port Pelegrí, aquesta última disposa d'una instal·lació fotovoltaica per al subministrament d'energia elèctrica.

Noves torres de vigilància

Una de les novetats important d’aquest any és la incorporació de sis noves torres de vigilància que seran utilitzades pels socorristes. Aquests son de fusta tractada, molt més robustes que les anteriors i amb un tendal incorporat.

El servei té assignades tasques com la realització de cures, evacuació de persones accidentades, intervenció immediata a persones en situació de risc o perill, col·locació de les banderes amb diferents colors en funció de l’estat de la mar, advertiment a les persones usuàries dels riscos (especialment infants), recomanacions (com ara l’ús de protecció solar), informació sobre normes d’ús segons les normatives, senyalització de perills (corrents marines, fons perillosos, meduses, entre d'altres), servei d’acompanyament al bany de persones amb mobilitat reduïda i servei per evitar la pèrdua d’infants a la platja (polseres identificatives).