En fase de control els incendis de Sant Feliu de Buixalleu i Llagostera

Els focs han cremat 8 i 1,1 hectàrees de vegetació forestal

Un dispositiu de cinc dotacions terrestres seguirà treballant durant tota la nit al foc de Sant Feliu de Buixalleu. Els Bombers treballen per aturar el cap del foc a una pista forestal i evitar que pugui propagar-se pel fons del Barranc de Noalard.

Segons informa el cos dels Mossos d'Esquadra, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya de la DGPC, com a mesura preventiva s'han desallotjat 11 persones de la casa de colònies Can Vendrell i les han dut a un restaurant. A la nit han pogut tornar.

Un grup de 60 infants que estaven instal·lats també a la casa de colònies, es trobaven d'excursió en el moment de l'incendi. De tornada, han anat a una altra casa de colònies de la mateixa empresa de lleure.

També han desallotjat, preventivament, quatre persones de la masia Can Cerdanya. S'ha habilitat el pavelló de Sant Feliu de Buixalleu per atendre els desallotjats. La urbanització Riuclar ja no està confinada però els Mossos d'Esquadra patrullen per la zona per si fos necessari confinar els veïns a causa del fum.

Com a conseqüència del foc, la carretera Gi-553 està tallada en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetre 0 i el 6, segons informa el Servei Català de Trànsit. Es fan desviaments per les carreteres Gi-552 i C-35.

Fins al lloc, a més, s'hi han desplaçat una desena de patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques i efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d'altres.

De la seva banda, l'incendi de vegetació forestal de Llagostera s'ha declarat al costat de la carretera GiV-6821 punt quilomètric 3,5. El foc ha cremat tres grans piles de llenya: dues de dos metres d'alçada i uns 15 metres de llarg, i una tercera de dos metres d'alçada i uns 30 metres de llarg. El foc també ha afectat vegetació forestal. Els Bombers compten amb l'ajuda d'una màquina retroexcavadora per anar removent la llenya per poder-la apagar.

Al foc, que manté tallada la GIV-6821 entre els quilòmetres 6 i 2, hi treballen 3 mitjans aeris i una dotzena de terrestres.