Roses crea un mercat per fer front al 'top manta' que generarà 30 llocs de treball

Les parades s'instal·laran al passeig marítim amb l'objectiu de deixar fora els venedors ambulants

L'ajuntament ha cedit l'organització del mercat a l'Associació de Fires Temàtiques de Roses, l'única d'aquestes característiques al municipi. S'ha intentat que el visitant trobi una oferta variada de productes i per això s'inclouen parades de menjar elaborats artesanalment-embotits, anxoves de Roses, formatges de búfala-, productes fets a mà, com ara bijuteria, així com pintures i obra d'artistes locals. Tots ells ocuparan un total de 33 estands fets de fusta, una uniformitat que servirà per deixar fora als 'top manta' que freqüentaven la zona amb productes amb marques falsificades.

El regidor de promoció econòmica explica que la situació d'aquests últims dies ja era "alarmant", ja que havia augmentat de forma important el nombre de venedors il·legals i fins i tot hi havia hagut problemes per deixar passar la gent. El que fan, segons Martínez, és "crear una imatge molt dolenta d'un passeig que hem d'intentar dignificar". Inicialment, el mercat havia d'obrir per Sant Joan però l'alentiment amb els permisos ha fet que es retardés la seva posada en marxa.

"És una prova però pensem que serà un encert", reconeix el regidor, que confia amb els bons resultats com a dinamitzador econòmic i turístic de la zona. Un altre aspecte molt important a tenir en compte és que permetrà la creació d'entre 30 o 40 llocs de treball, segons càlculs del consistori, en una època tan difícil per fomentar l'ocupació.

La lluita contra el top manta

Des de fa un temps, Roses està exercint una forta pressió per acabar amb la venda il·legal al municipi. Fa pocs dies, en el marc d'un dispositiu policial amb diferents cossos, es van detenir vint venedors ambulants i massatgistes que treballaven de forma il·legal a la zona de la platja, a banda de treure'ls tot el material. Durant la temporada d'estiu del 2011, es van decomissar un total de 4 tones de material de 'top manta', majoritàriament roba amb marques falsificades i complements i la previsió és de continuar fent controls per acabar amb aquestes pràctiques.