El PSC reclama saber què farà el Govern per mantenir l'AP-7 gratuïta a Girona

Demanen que l'autopista sigui gratuïta a la demarcació fins que no s'acabi el desdoblament de l'N-II

El grup parlamentari socialista vol saber quin és el capteniment del Govern en relació a les bonificacions dels peatges; si el Govern té coneixement de com afectarà la derogació del decret que bonifica les autopistes a la gratuïtat del tram de l’AP-7 des de Girona Nord fins a Girona Sud; si el Govern s’ha posat en contacte amb les concessionàries d’autopistes per saber com afectarà aquesta derogació i, finalment, quines són les actuacions que el Govern ha fet davant el Govern de l’Estat per evitar-ne la derogació.

El diputat socialista, Esteve Pujol, ha lamentat les previsions del Govern i el conseller, que “s’excusa en el no increment del dèficit per evitar pagar les bonificacions i no defensar una sortida negociada amb les concessionàries”. Pujol ha recordat que el passat 14 de juny, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució, a instàncies del PSC, que demanava al Govern iniciar converses amb les concessionàries per tal que, davant la dificultat del Govern per garantir les bonificacions, fossin aquestes les que se’n fessin càrrec. “El Govern no ha iniciat les negociacions ni manifesta la voluntat de fer-ho. Això ens aboca a una reducció de les bonificacions que perjudica als usuaris que en tenen” ha afegit el diputat del PSC.

Pujol també ha lamentat “la resposta confosa del Govern, la feblesa negociadora davant el Govern del PP i la prepotència davant els usuaris de les autopistes catalanes” en relació a l’increment dels preus del peatge a causa de l’augment de l’IVA i ha criticat que “el Govern no s’hagi compromès fermament a fer les gestions necessàries per no carregar el pes de les decisions de Mariano Rajoy sobre les butxaques dels catalans”.

Per últim, Pujol ha recordat que el PSC defensa la gratuïtat de l’AP-7 en el seu pas per les comarques gironines fins que no es desdobli la N-II. “Crec que hem d’insistir en una negociació a quatre bandes: Estat, Generalitat, concessionàries i administracions locals afectades, en representació de la ciutadania” ha conclòs.

Peatge entre Salt i Sarrià de Ter

El diputat del PSC al Congrés dels Diputats, Àlex Sáez, també ha dirigit una pregunta a l’executiu de Mariano Rajoy perquè clarifiqui si mantindrà la supressió del peatge per als moviments interns per l’AP-7 entre Girona Sud i Girona Nord.

“L’eliminació de les compensacions de la concessionària posa en perill l’alliberament del peatge de l’AP-7 en el seu pas per Girona i el Govern de l’Estat ha d’aclarir quines són les seves intencions” ha manifestat Sáez. “És imprescindible que es garanteixi aquest alliberament, ja que l’AP-7 exerceix de via de circumval·lació de la ciutat de Girona i aquest va ser, entre altres, un dels motius que justificava la recent ampliació de l’autopista”.