Una pintada a la cabina impedeix circular un tren de la línia R3 que sortia de Puigcerdà

Han traslladat els viatgers afectats per carretera fins a Planoles

Una pintada a la part frontal de la cabina ha impedit circular, aquest diumenge, el tren de la línia R3 que tenia previst sortir de Puigcerdà (Cerdanya) a les 8.46 del matí. Segons informa Renfe, no podien garantir la seguretat dels passatgers i, per això, han traslladat els viatgers afectats per carretera fins a Planoles, on han pogut continuar el viatge previst.

En un comunicat, Renfe lamenta l'afectació i el retard provocat als clients del servei derivat i lamenta un nou atac vandàlic que, subratllen, se suma a altres vandalisme que s'ha anat repetint de forma reiterada a trens i instal·lacions ferroviàries.

Segons Renfe, la neteja de pintades suposa un cost de 10 milions d’euros l'any i provoca retards i afectacions a 2 milions de clients.

El servei de tren de l'R3 entre Ribes de Freser i Puigcerdà, precisament, estarà set mesos i mig interromput perquè Adif iniciarà a finals d'aquest mes les obres de millora al túnel de Toses. Els treballs s'allargaran des del 22 de juny fins al 7 de febrer.

El 9 de juliol del 2019 un tren va descarrilar en aquest punt després del despreniment de formigó del túnel, que va caure a les vies. Els 35 passatgers que viatjaven al tren van haver de ser evacuats, tot i que no van patir danys personals. A l'agost es va fixar una limitació de velocitat de 30 km/h que ha allargat el trajecte entre Planoles i Puigcerdà entre set i vuit minuts.