UP reclama cobrar les expropiacions pendents entre Medinyà i Orriols per l'N-II

El sindicat recorda que l'Estat deu uns 35 MEUR per expropiacions que encara no ha pagat arreu de Catalunya

La pagesia afectada per aquest tram reclama, a l'espera de cobrar les indemnitzacions, que en les valoracions pendents es tinguin en compte factors com la situació del territori, accessos tallats, drenatges o anivellament de finques, entre altres.

Els pagaments que hauria d'efectuar el Ministeri de Foment, i que ja porten un retard de més de dos anys, afecten en total uns 2.000 propietaris agraris i es deuen a imports ja acordats en les indemnitzacions i alguns recollits en sentències judicials fermes.

El sindicat recorda la greu situació d'indefensió de la pagesia afectada, que no disposa ni de la terra ni dels diners. A més, en alguns trams les obres estan a mig fer i aquesta situació afecta el territori del voltant: pous inutilitzats, camins tallats i degradació de l'entorn.

A banda de l'N-II, els projectes afectats per aquestes obres són l'autopista A-27 Tarragona-Montblanc, la variant de Falset, la variant de l'Aldea, l'autovia orbital a Barcelona, la prolongació de l'autovia del Baix Llobregat, l'autopista A-22 Lleida -Almacelles, l'A-14 Lleida-Almenar i l'N-145 la Seu d'Urgell-Andorra.