Serrat i Sabina, dos amics a Peralada

El concert 'Dos pájaros contraatacan' ha estat el primer d'aquesta edició del Festival

El popular duet ha obert una nova edició del Festival Castell de Peralada, tot i que la inauguració oficial serà divendres amb 'Il Trovatore de Verdi', versió concert, interpretada per quatre de les veus verdianes més importants del moment: Leo Nucci, Angela Meade, Misha Didyk i Marianne Cornetti.

Serrat i Sabina han fet el seu primer concert a Catalunya de l'espectacle de presentació del disc conjunt 'La orquestra del Titànic' amb 1.800 entrades de l'aforament venudes. Aquest un espectacle està basat en la filosofia que en un context de crisi en què tot s'enfonsa, l'orquestra continua tocant com a única forma de salvació possible. Pocs minuts abans del concert, Serrat i Sabina han assegurat que la situació és "molt fotuda" per al conjunt de la societat i també per al món de la cultura.

"La sensació no és d'optimisme a curt termini perquè ja no hi ha optimisme, ni tan sols curt termini", ha afirmat Serrat. Els dos cantautors creuen que la majoria de ciutadans del país se senten "abandonats, desinformats i acollonits", com ells mateixos se senten. "A mi m'agradaria que m'expliquessin alguna cosa i que el que avui és així demà no sigui d'una altra manera", ha asseverat Serrat. "Jo hi estic completament d'acord", ha tancat Sabina que fa una crida als ciutadans perquè es mantinguin units i evitar que les baralles creades acabin generant profit en qui les ha provocat.
 

 
Mentre el món s'enfonsa, l'orquestra del Titànic ha continuat tocant, també a Peralada. Un primer tema de barreja de cançons dels dos cantautors posa en situació a l'espectador per explicar-li que veurà com cada amic "es fica" en els temes de l'altre, i al revés, durant l'espectacle. "És gairebé una orgia musical" ha explicat Serrat.

Entre els temes d'aquesta nit, no han faltat les cançons que ja gairebé són himnes com 'Mediterraneo', 'Princesa', 'Y sin embargo', 'Señora', 'Paraules d'amor' o '19 días y 500 noches'.