El cinema Truffaut de Girona es prepara per la reobertura amb només 40 butaques per sessió

El personal ha precintat totes les cadires no disponibles

El cinema Truffaut de Girona tornarà a obrir les portes aquest divendres a partir de les quatre de la tarda amb només 40 butaques disponibles. Aquest és l'aforament màxim permès, que representa un terç de totes les localitats que hi ha a la sala.

El col·lectiu de crítics que gestiona el cinema ha escollit el film de 'La Verdad' del director japonès Hirokazu Koreeda per estrenar la nova temporada després dels gairebé tres mesos de tancament a causa del coronavirus.

Aquest dijous a la tarda, els treballadors han aprofitat per adaptar la sala de cinema als requisits sanitaris precintant les butaques que no es poden fer servir. D'aquesta manera, es garanteix la distància social entre tots els espectadors.

L'esperança és que a partir del dilluns, si Girona entra en la fase tres, el nombre de localitats disponibles pugui créixer fins a la seixantena, la meitat de la sala. Per marcar quines localitats disponibles i quines no, els treballadors han precintat algunes de les butaques aquest dijous a la tarda. Amb això es garanteix que cada localitat mantindrà dos metres de distància amb tots els espectadors.

Per altra banda, el cinema ha tancat els lavabos que hi ha a la planta superior i ha delimitat l'espai que podran fer servir els espectadors. A l'interior del cinema tan sols podran comprar l'entrada i accedir a la sala, però no podran fer servir la sala d'espera. A més, els espectadors hauran de portar mascaretes a l'interior de la sala. Aquestes mesures s'han aplicat a la ubicació provisional del cinema Truffaut, que està als Albèniz Plaça mentre duren les obres de reforma de l'antic espai. Com que els cinemes Albèniz no han obert encara, poden acotar més l'espai.

Per altra banda, després de cada sessió els treballadors desinfectaran cada butaca. Per això s'han espaiat més les sessions, per tal que hi hagi el temps suficient. Això ha comportat que el cinema hagi hagut de limitar a tres el nombre de passis cada dia, en comptes dels quatre que programaven abans de la pandèmia.

El cinema Truffaut serà el primer de la ciutat de Girona en reobrir les seves portes. Ho farà una setmana després que el cinema Montgrí de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

'La Verdad' reobrirà la programació

Per a la reobertura, el cinema gironí ha programat una pel·lícula del director japonès Hirokazu Koreeda titulada 'La Verdad' en què hi participa Catherine Deneuve i Juliette Binoche.

Durant la setmana del 12 al 18 de juny, a més, el cinema ha programat quatre projeccions especials del clàssic d'Alfred Hitchcock 'Encadenados', amb Ingrid Bergman i Cary Grant a un preu de 3 euros. A partir del dilluns 15 de juny també es reprendrà el cicle de la FilmoTeca de Catalunya dedicat a Kenji Mizoguchi.

A partir del divendres 19 de juny arribaran ja les estrenes regulars amb el darrer film del quebequès Xavier Dolan 'Matthias & Maxime' com a primer títol. Altres estrenes de les properes setmanes seran 'Un blanco blanco día', de l’islandès Hlynur Palmasón, gran triomfadora al recent D’A Film Festival, la comèdia israeliana 'Todo pasa en Tel Aviv i l’esperada 'Under the skin' de Jonathan Glazer, amb Scarlett Johansson.