Casellas (PSC) i Arbolí (Junts per Figueres) enterren la destral de guerra i es dissol el litigi

El socialista el volia denunciar per "injúries i calúmnies"

Tornen a ser amics. El vicealcalde de l'Ajuntament de Figueres, Pere Casellas (PSC), i el regidor de Junts per Figueres, Carles Arbolí, han posat punt i final a la rocambolesca situació iniciada l'octubre de l'any passat quan el socialista va anunciar la seva intenció de denunciar per "injúries i calúmnies" al membre de l'oposició per unes declaracions fetes en el transcurs d'un ple on es va permetre a Casellas compatibilitzar la regidoria de Seguretat amb la feina d'advocat.

El fruit de la disputa va sorgir quan Arbolí va qualificar "d'inexplicable" la compatibilitat i subratllava que, com a regidor de l'àrea, Casellas té "accés a informació privilegiada i sensible" que podria aprofitar en la seva activitat professional, declaracions que posteriorment va repetir en diversos mitjans de comunicació. El vicealcalde i regidor de Seguretat va assenyalar que amb aquestes declaracions, Arbolí li hauria imputat "dolosament" dos delictes: un de prevaricació (que suposa aprofitar-se d'un càrrec públic) i un altre de revelació de secrets. Per això, el socialista deia que de la "gravetat d'aquestes manifestacions", i també pel "menysteniment personal i professional" demostrat cap a ell, havia decidit interposar la querella penal.

Debat polític

En un comunicat signat per ambdós regidors, aquests donen per acabada la disputa. Arbolí per la seva banda referma que el seu comentari formava part del "legítim debat polític" i que "en cap moment va voler posar en dubte ni qüestionar l'honorabilitat i professionalitat de Casellas".

Per las seva banda el socialista diu acceptar les explicacions del regidor a l'oposició per la qual cosa retira la demanada i ambdós coincideixen a dir que seria una "derrota democràtica traslladar els debats polítics als jutjats".