Casellas es querella contra Masquef i Arbolí per calúmnies i injúries greus

El vicealcalde de Figueres critica que li hagin atribuït delictes

El socialista Pere Casellas ha decidit interposar una querella criminal per calúmnies i injúries greus contra el portaveu de Junts per Figueres, Jordi Masquef, i el regidor Carles Arbolí. De moment, ja ha demanat que es convoqui l'acte de conciliació, que és el pas previ per obrir la via penal.

El focus del litigi són les declaracions que els dos regidors han fet després que l'equip de govern hagi permès a Casellas compatibilitzar la regidoria de Seguretat amb la feina d'advocat. Casellas, que té una dedicació parcial al consistori, va rebre l'aval del ple el passat 7 d'octubre.

Ja aleshores, quan es va debatre el dictamen, el vicealcalde critica que els dos regidors de Junts per Figueres van cometre "calúmnies i injúries greus" contra ell. I que van mantenir aquesta actitud dies després, "en reiterades declaracions públiques a través de mitjans de comunicació i plataformes digitals".

Precisament, ahir Junts per Figueres va presentar un recurs de reposició davant l'alcaldessa, la republicana Agnès Lladó, demanant que s'anul·lés l'acord que permet a Pere Casellas ser regidor de Seguretat i exercir com a advocat. Al recurs, el grup municipal a l'oposició qualificava "d'inexplicable" la compatibilitat i subratllava que, com a regidor de l'àrea, Casellas té "accés a informació privilegiada i sensible".

Prevaricació i revelació de secrets

El vicealcalde i regidor de Seguretat diu que, amb les seves declaracions, Masquef i Arbolí li haurien imputat "dolosament" dos delictes: un de prevaricació (que suposa aprofitar-se d'un càrrec públic) i un altre de revelació de secrets. Per això, el socialista diu que arran de la "gravetat d'aquestes manifestacions", i també pel "menysteniment personal i professional" que demostren cap a ell, ha decidit interposar una querella penal contra els dos regidors de Junts per Figueres.