Concentració independentista a les portes del Parlament

Centenars de persones han dit "prou" i han fet una crida a la "desobediència civil"

A través dels seus textos els participants han explicat que no volen continuar formant part d'Espanya i han reclamat el dret a decidir i la llibertat del poble. També s'ha fet referència als atacs contra el català i s'ha fet una crida a no acatar les sentències del Tribunal Suprem que diuen que el castellà ha de ser també llengua vehicular a l'escola.

La concentració ha comptat amb participants de totes les edats que han portat estelades al coll o en banderes i que han cantat proclames a favor de la independència. L'acte ha finalitzat amb l'himne dels Segadors.

El membre de la plataforma Jordi Roca ha explicat a l'ACN que els últims esdeveniments tant socials com polítics han de fer que els catalans siguin "prou madurs per saber que el camí imprescindible és la independència". Ha dit que a Madrid es van manifestar aquest divendres espontàniament en contra de les darreres retallades, "contra el que li estan prenent", mentre que a Catalunya "ens ho estan prenent des de fa anys i per partida doble".

Ha afirmat que l'objectiu és poder fer un referèndum per la independència perquè "no hi ha pacte fiscal, no hi ha concert econòmic ni hi ha res". Roca ha dit que Catalunya sempre estarà enganxada a Espanya geogràficament però ha assegurat que ara és el moment de treballar per aconseguir la independència.

Insta Mas a "agafar l'estelada"

En aquest sentit, ha dit que qui "hauria d'agafar la bandera" hauria de ser el president del Govern, Artur Mas, i el partit més votat, CiU, ja que ha confiat que "tothom li aniria al darrera". "Mas té l'oportunitat, si fos un president valent, d'agafar l'estelada i ser el president que fes el pas endavant", ha dit.

Roca s'ha mostrat confiat que seria més del 51% de la població, com indiquen les darreres enquestes, la que votaria a favor d'aquesta independència i ha considerat que ja no és qüestió de ser més o menys català sinó que "la gent està molt cansada". Ha afegit que la protesta s'ha fet a les portes del Parlament perquè és on "en teoria" es prenen les decisions.

Durant l'acte els participants han pofut deixar els seus escrits explicant perquè diuen prou i volen anar cap a la independència de Catalunya. La plataforma s'ha compromès en treballar per fer arribar aquests textos al president del Govern.