L'ACA segueix reparant els desperfectes del temporal Gloria la llera del Ter al seu pas per Salt

Avui el consistori ha fet un seguiment dels treballs

L’Ajuntament de Salt (Gironès) està fent un seguiment de les tasques de retirada de l’arbrat caigut pel temporal Gloria que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) realitza aquests dies a la llera del Ter i que afecta diversos termes municipals. En aquest sentit, des dels serveis tècnics municipals s’està en contacte amb l’ACA per conèixer tots els detalls de l’actuació i aquest matí s’ha realitzat una visita sobre el terreny.

Tots els treballs s’estan executant d’acord amb el Consorci del Ter que informa l’ACA dels punts més sensibles del territori i aquests detalls es complementen amb l’actuació d’un ambientòleg que, previ a la retirada dels arbres, revisa els terrenys on s’actua.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “ja estàvem en contacte amb l’ACA però avui hem pogut comprovar sobre el terreny les actuacions que s’estan realitzant. Els hem demanat que un cop acabin l’actuació puguin dur a terme treballs de restauració en alguns punts i ens han confirmat que els realitzaran”.

L’ACA té previst allargar els treballs a Salt, aproximadament, un mes. Per dur-los a terme utilitza maquinària pesant per retirar arbrat que, en molts casos, pesa diverses tones. Només s’estan retirant els arbres caiguts i es fa per tal d’evitar que puguin provocar greus problemes si són arrossegats pel riu.