Comencen les obres de la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà

Els treballs tenen un cost d'1 MEUR

Les obres de la nova estació d’autobusos a la Bisbal d’Empordà han començat avui.

Aquesta comptarà amb una inversió d’1 MEUR a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La instal·lació se situarà a la carretera GI-664, a l’alçada del carrer del Doctor Robert, a prop del CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal d’Empordà.

Es preveu que els treballs tinguin una durada de sis mesos. L’objectiu de l’actuació és dotar a la Bisbal d’Empordà d’unes instal·lacions adients per a la parada i estacionament del transport públic col·lectiu per carretera, així com facilitar espais i serveis que garanteixin la comoditat i el confort dels viatgers en les esperes.

La nova instal·lació es construirà a l’inici de la carretera de Cruïlles i abastarà uns 3.000 metres quadrats, corresponents a l’espai de l’estació i als accessos, que es configuren amb l’obertura de dos nous carrers octogonals a la carretera de Cruïlles. La nova infraestructura constarà d’una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part exterior, s’habilitarà una zona d’aparcament de turismes.

La ubicació de l’estació d’autobusos en aquest indret ve condicionada per la bona connexió a la xarxa supramunicipal. L’accés i sortida d’autobusos cap a la carretera GI-664 en direcció a Cruïlles que connecta amb la C-66 afavoreix la connectivitat i evita l’entrada dels busos a la zona urbana i les consegüents congestions de trànsit.

Aquesta actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, que ha cedit els terrenys on s’ubicarà la nova estació i s’encarregarà del seu manteniment, mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat executa i finança les obres i serà el titular de la infraestructura.

400 persones usuàries diàriament

Actualment, els serveis d’autobús que tenen parada a la Bisbal d’Empordà són: Girona-Palafrugell-Palamós, la Bisbal – Figueres; Begur –  la Bisbal – Girona  i la Bisbal- Monells –Girona. Aquestes línies generen en total més de 40 busos i unes 400 persones usuàries diàriament.