El Servei d'Ocupació Mas les Mates a Olot ajuda 58 persones a trobar feina des de l'inici de la pandèmia

S'han enviat 330 currículums a empreses

El Servei d'Ocupació Mas les Mates a Olot ha ajudat 58 persones a trobar feina des de l'inici de l'estat d'alarma per la covid-19. A més a més, des del 16 de març i fins al 3 de juny s'han enviat 330 currículums a empreses i 423 persones s’han inscrit a alguna de les 32 ofertes laborals que s’han publicat.
Al mateix temps, durant les primeres fases del confinament, des de DinàmiG i amb la col·laboració del Consell Comarcal de La Garrotxa i el CASG, es van crear borses de treball per donar servei a residències i centres sanitaris que requerissin personal.
 
Des que es va decretar l’estat d'alarma el març passat, s'ha registrat 67 nous usuaris i ha atès a 156 persones amb consultes puntuals a banda d'orientar els usuaris que ja estaven atenent abans de l’estat d’alarma. Inicialment, la gran majoria de les peticions arribaven a través del correu electrònic i el canal de WhatsApp que la institució va posar a disposició dels veïns i veïnes per fer front a les conseqüències i efectes de la pandèmia. D’aquesta manera, mitjançant videoconferències, l’equip ha pogut resoldre els dubtes i inquietuds emocionals que tenien els usuaris – principalment treballadors afectats per ERTO - durant els primers dies d’estat d’alarma davant la incertesa derivada de la crisi.
 
Amb el pas dels dies i la desescalada gradual, les peticions dels usuaris han anat variant cap a qüestions vinculades més amb la recerca, suport i orientació laboral. Així, s'han portat a terme diverses sessions en línia, trobades grupals, jornades individuals d’orientació telemàtica, reunions amb empreses de la comarca així com la programació de sessions formatives en noves tecnologies i informació per dotar d’eines, acompanyar a les persones afectades i recollir les realitats dels sectors econòmics de la Garrotxa.
 
Al mateix temps, durant les primeres fases del confinament, des de DinàmiG, i amb la col·laboració del Consell Comarcal de La Garrotxa i el CASG, es van crear borses de treball per donar servei a residències i centres sanitaris que requerissin personal. En l’àmbit formatiu, a més de la cinquantena de tallers programats tant per la millora de l’ús de les noves tecnologies com de la recerca de feina a través de les eines digitals, s'han programat quatre cursos presencials, del setembre fins al desembre, perquè aquells usuaris que no disposen de la base de coneixement necessària per a la realització dels cursos de forma telemàtica també puguin formar-se en competències digitals.