'Em van tirar al carrer com un gos, se'm va parar el cap i vaig agafar el ganivet'

Judici a l'home acusat d'intentar assassinar el cap de personal del bar Núria de Girona

El 22 de juliol del 2008, quan l'encarregat del torn de tarda del bar Núria de Girona va arribar a la feina, l'estaven esperant el cap de personal, el director del local i el representant sindical. Els amos li van comunicar que, a través d'una investigació, havien arribat a la conclusió que ficava mà a la caixa i es quedava part dels diners de la recaptació. "Vam veure que sempre faltaven diners en el seu torn", ha explicat el cap de personal. Llavors, li van entregar la carta d'acomiadament.

Segons els testimonis, aquesta reunió va ser "tranquil·la" i no hi va haver insults ni amenaces. Tot i això, l'extreballador ha explicat que no parava de pensar que a aquella mateixa hora havien citat també la seva dona -treballadora d'un altre local del grup- i que sospitaven que rebria males notícies. "No parava de pensar què faríem ara, els dos al carrer", ha detallat.

Llavors, el ja exempleat va anar a la cuina per continuar parlant amb el representant sindical. "Em va preguntar si podia parlar amb algun advocat del sindicat, jo li vaig dir que es busqués un bon advocat perquè tenia un problema gros", ha recordat el cuiner. En aquell moment, el cap de personal va entrar a la cuina i li va dir que no podia estar dins l'establiment, que recollís qualsevol objecte personal que tingués i marxés.

"Em va saber molt greu que em fessin fora com a un gos" ha assegurat Cano en el judici. En aquell moment, va agafar un ganivet de grans dimensions -23 centímetres de fulla- de la cuina i va atacar el seu excap, que va rebre fins a sis vegades. La primera, va ser per l'esquena, a la zona dels ronyons. Després, el va tornar a ferir al costat dret. Tot i que la víctima intentava fugir, li va tornar a clavar el ganivet a la part dreta del tòrax i també al braç dret. L'última agressió va ser al pit. Aleshores, el ganivet li va caure i el director del local va poder interceptar l'agressor.

Segons ha detallat la víctima, els metges li van dir que afortunadament el van assistir de pressa, taponant-li les ferides per frenar la pèrdua de sang i intervenint-lo a l'ambulància de camí a l'hospital perquè sinó "segurament ja no seria aquí". Com a resultat de l'agressió, la víctima ha estat de baixa des del juliol del 2008 fins fa només nou mesos. A més, pateix seqüeles com pèrdua de mobilitat al braç dret i també té nombroses cicatrius.

La fiscal ha qualificat inicialment els fets com un assassinat en grau de temptativa i demana una pena de 10 anys de presó per a Juan Antonio Cano. En matèria de responsabilitat civil, demana que indemnitzi la víctima amb 70.910 euros. La defensa, encapçalada pel lletrat Carles Monguilod, demana inicialment una pena de 6 mesos de presó i la mateixa quantitat d'indemnització. El lletrat ha exposat en el judici que l'acusat ha fet grans esforços per reparar el dany i que ja ha pagat bona part dels diners que li poden reclamar.

Condemnat per ficar mà a la caixa

L'Audiència de Girona va condemnar Cano a 3 anys de presó per haver ficat mà a la caixa al bar. Segons la sentència, entre els anys 2007 i 2008 es va endur prop de 26.000 euros. El tribunal va considerar provat que va cometre un delicte continuat d'apropiació indeguda i un altre de falsedat documental.
  • El cambrer acusat d'intentar assassinar el seu cap diu que l va fallar el cap © ACN