Les matriculacions d'embarcacions creixen un 2% el primer semestre

El sector recupera l'activitat a Catalunya però no al conjunt de l'Estat on les vendes cauen un 14% anual

Des d'ADIN es valoren amb optimisme unes dades que, en el cas de Catalunya, se sumen a l'increment del 4% de les vendes que ja es va registrar el primer trimestre de l'any. Per l'associació d'empresaris, les dades demostren "que el mercat està tenint un millor comportament, amb una petita però positiva recuperació" i estimen poder tancar l'any amb aquesta tendència a l'alça.

Per demarcacions

Per demarcacions, Girona és la que registra un increment més important de matriculacions d'embarcacions i vaixells, fins a un 9% en relació al primer semestre del 2011. Les comarques gironines acumulen el 41% del total de les vendes registrades a Catalunya, mentre que la demarcació de Barcelona, suma un altre 40% registrant però un creixement anual fins al juny més moderat, del 4%.

Pel que fa a Tarragona, on s'acumulen el 19% restant de les matriculacions dutes a terme entre gener i juny, les vendes registren un retrocés del 14%.

Finalment cal destacar el fet que el 90% de les embarcacions venudes a Catalunya corresponen a vaixells fins a 12 metres i que l'únic segment que retrocedeix, concretament un 5%, és el de les embarcacions de fins a 8 mestres d'eslora. Mentre que els d'entre 8 i 12 eslores, creixen un 56%. ADIN recorda però que per cada nova embarcació que es ven se'n comercialitzen 2,5 d'ocasió.

Des d'ADIN es creu que el Festival del Mar a Catalunya, dut a terme a Sant Feliu de Guíxols, Port Ginesta i Cambrils al maig sota l'organització de l'associació, ha contribuït decisivament a reactivar el mercat i a confirmar la tendència a l'alça de les atriculacions iniciada al primer trimestre de l'any.