L'Hospital de Campdevànol dona d'alta l'última pacient ingressada per coronavirus

Des del centre demanen prudència i que no "s'abaixi la guàrdia"

L'Hospital de Campdevànol (Ripollès) ha donat d'alta l'última pacient que hi havia ingressada al centre per coronavirus d'ençà que va començar la pandèmia.
En total, s'han donat 66 altes hospitalàries i s'han diagnosticat 124 positius per covid-19. A més, durant aquest temps també s'ha hagut de lamentar la mort d'una desena de persones a causa de la malaltia. El gerent de l'hospital, el doctor Joan Grané, s'ha mostrat satisfet per la darrera alta, però també s'ha mostrat prudent, i ha demanat a la població que malgrat les mesures de desescalada estiguin funcionant no es pot "abaixar la guàrdia" perquè el coronavirus "ha vingut per quedar-se".
 
Grané, ha explicat que feia dies que comptaven amb un o dos malalts a qui finalment s'ha donat l'alta, malgrat encara estan en fase de recuperació. El metge ha insistit en què la població tingui cautela i "no es relaxin". El gerent també ha dit que els sanitaris han de tenir clar que ara, el coronavirus és una opció més i que els pacients que vagin a l'hospital podrien ser susceptibles de tenir la malaltia.
 
El gerent ha explicat que la darrera pacient a qui s'ha donat l'alta "no és un perfil de pacient tipus", ja que va arribar a l'hospital sense símptomes i per una altra casuística. Amb els nous protocols, la prova de l'arribada a l'hospital va donar negativa, però al cap d'uns dies i després d'haver estat operada, la pacient va començar a mostrar símptomes i se la va sotmetre a una segona prova. En aquesta segona ocasió, va donar positiu.