Vila reitera que és 'profundament decebedor' que no s'arregli el cinturó de ronda de l'N-II

L'alcalde de Figueres creu que amb "inversions mínimes" es podria frenar el degoteig constant d'accident en aquest tram

L'alcalde de Figueres assegura que "clama al cel" que Foment vegi el degoteig d'accident en aquest tram de l'N-II i continuï sense posar solucions sobre la taula. Santi Vila ha explicat que cada vegada que hi ha un accident en aquesta carretera, envien una carta al ministeri. "Reiterem la nostra indignació i reclamem solucions", ha explicat l'alcalde. Tot i que dir que no reben resposta "seria exagerar", continua Vila, el cert és que el govern espanyol no ha fet cap proposta de millora.

"No hi ha manera que el govern s'ho agafi seriosament, és molt decebedor", ha criticat Vila que afegeix que aquest tram de carretera està en un estat deplorable perquè hi circulen molts vehicles al dia en carrils estrets i sense espai als vorals.


"Qualsevol petit ensurt acostuma a tenir conseqüències tràgiques", ha criticat. Aquest diumenge un accident s'ha saldat amb set persones ferides però és que en només quatre mesos sis persones hi ha mort. El 19 de febrer un xoc entre una furgoneta i un camió va matar cinc persones i 27 de juny el conductor d'un tot terreny va morir i dos nens van resultar ferits en un xoc amb dos camions implicats.

Desdoblament i camions per l'autopista

L'alcalde de Figueres insta Foment a estudiar la proposta que els ha fet arribar, que consisteix en desdoblar aquest tram de circumval·lació i en fer passar -prèvia bonificació- els camions per l'autopista. Vila acceptaria que es deixés de banda la variant de l'A-2 i l'A-26, una obra molt cara, i es desdoblés només el cinturó de ronda.

Vila recorda que l'ampliació de carrils al cinturó de ronda es podria fer amb rapidesa perquè els terrenys necessaris per fer l'obra ja estan expropiats i, per contra, suposaria menys inversió que la proposta inicial.