Calvet respon els ecologistes i diu que l'allargament de la C-32 és ''bàsic''

El conseller de Territori aposta per més transport públic i cotxes menys contaminants

La Generalitat no té cap intenció d'aturar el projecte d'allargament de la C-32 com reclamen les entitats ecologistes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assegura que la infraestructura tirarà endavant un cop s'aportin els informes que exigeix una interlocutòria dictada pel TSJC, que, de moment, dona la raó a la plataforma Aturem la C-32 i manté aturada l'obra. Calvet ha carregat contra les entitats contràries a l'allargament de l'autopista. El conseller considera "bàsic" quest tram de carretera. "En sí, les infraestructures no són dolentes", assenyala Calvet.

El titular de Territori ha ressaltat, això sí, que el que cal és "descarbonitzar" les carreteres i apostar per un transport més sostenible. "Estem obligats generacionalment és a procurar que sobre una infraestructura hi passi més transport públic o una flota de vehicles més ambientalitzada. Necessitem la carretera i que sigui utilitzada amb conceptes mediambientals", ha assenyalat.

Enterrar el projecte

La plataforma Aturem la C-32, per contra, reclama a la Generalitat enterrar definitivament el projecte per ampliar l'autopista entre Blanes i Lloret de Mar perquè "ha perdut el poc sentit que tenia". La plataforma sosté que la crisi sanitària de la covid-19 obliga a canviar el model per a la Costa Brava Sud, i esborrar-ne "la destrucció del paisatge, l'especulació i els peatges a l'ombra".

"Creiem que és totalment innecessària una autopista que destrueixi el nostre patrimoni natural i cultural", hi afegeix Aturem la C-32. Arran de la pandèmia, l'entitat sosté que el model turístic que s'haurà de buscar és, precisament, "aquell que prioritzi els espais naturals i els entorns saludables" i apostar per la mobilitat sostenible i el transport públic.

Segons sosté Aturem la C-32, la crisi generada pel coronavirus s'ha de traduir en una reflexió sobre "la fragilitat dels nostres sistemes: polítics, econòmics, sanitaris i d'organització comunitària". La plataforma subratlla que, en aquest sentit, una autopista "que destrueixi els paratges més estimats per blanencs i lloretencs és totalment innecessària".

L'entitat diu que a la Costa Brava Sud li cal un altre model que no sigui aquell basat en "la destrucció del paisatge, l'especulació i els peatges a l'ombra". I per això, diu que estaran amatents per evitar "que la Generalitat segueixi perpetuant un model de mobilitat basat en la construcció de grans infraestructures viàries impulsades amb peatges que porten dècades castigant les nostres butxaques".