Reobren els jaciments d'Empúries, Ullastret i Olèrdola i el monestir de Sant Pere de Galligants

L'accés i la visita als diferents monuments i exposicions serà gratuïta fins al 28 de juny

D'acord amb les previsions del Pla de desconfinament de monuments, jaciments i equipaments patrimonials, elaborat per la Direcció general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i aprovat pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), el dia 2 de juny obriran de nou les portes al públic els museus i jaciments d'Empúries, Ullastret i Olèrdola, seus del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). Posteriorment, el dia 4 de juny, ho farà també la seu del museu a Girona, ubicada a l'antic monestir de Sant Pere de Galligants.

Per tal de garantir una visita confortable i segura, els serveis i instal·lacions del museu s'han adaptat a les directrius i recomanacions establertes per les autoritats sanitàries i culturals del país. Amb aquest objectiu, s'han modificat també els protocols d'atenció al públic i s'han incrementat les mesures de neteja i desinfecció dels equipaments.

Gratuïts fins al 28 de juny

Una campanya promocional oferirà entrada gratuïta fins al 28 de juny. "Així, les diverses seus del MAC tornaran a posar a l'abast de tothom que ho desitgi alguns dels jaciments i col·leccions arqueològiques més importants del país", destaca el Departament de Cultura. Des de les ciutats grega i romana d'Empúries fins a les col·leccions arqueològiques en terres gironines de la prehistòria i la tardoantiguitat que es poden veure a Sant Pere de Galligants. Passant per la ciutat ibèrica d'Ullastret i el castell i el conjunt arqueològic d'Olèrdola.

L'obertura dels recintes es farà en l'horari habitual, de dimarts a diumenge.