El Govern estalviarà 1 MEUR amb el tancament de les quatre llibreries de la Generalitat

Tres llibreries de Girona, Torrella de Montgrí i Banyoles s'adhereixen a la xarxa acreditada per vendre publicacions de la Generalitat

Amb la Xarxa de Llibreries Acreditades, la Generalitat enceta un nou camí en aquest àmbit: la col·laboració entre sector públic i el privat. Segons ha explicat el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, la voluntat és deixar enrere "un model de llibreria pública que s'havia seguit durant 30 anys" i permetre que sigui el sector privat qui comercialitzi les publicacions de la Generalitat.

"La idea és que, tot allò que pugui fer el sector privat, la Generalitat no té per què fer-ho; i menys en aquest cas, que suposava una certa competència", ha dit Casadesús. A partir d'ara, doncs, després del tancament de la Llibreria de la Generalitat a Girona, seran aquelles que hagin obtingut l'acreditació qui en comercialitzaran les publicacions.

A Girona, de moment, ja n'hi ha tres que estan certificades (quinze, arreu de Catalunya). Es tracta de les llibreries l'Altell de Banyoles, l'Empúries de Girona i el Cu-cut de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Aquests comerços disposen, a partir d'ara, d'una acreditació per a tres anys (2012-2014) i tindran també cartells que les identificaran.

Accions de promoció específiques

A més, la Generalitat també recolzarà aquestes llibreries amb accions de promoció específiques. "Per exemple, la possibilitat de promoure-hi visites de centres escolars", ha assegurat el director general de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i Publicacions, Jordi Miró. "I és que, si les escoles visiten comissaries, parcs de Bombers i altres centres de la Generalitat, per què no haurien de visitar també aquestes llibreries?", s'ha preguntat.

La convocatòria per adherir-se a la xarxa encara està oberta per a aquelles llibreries que desitgin formar-ne part. El conveni que va fer possible crear-la, i que van rubricar el Gremi de Llibreries i el Govern, es va signar el mes de març passat.

Les publicacions de la Generalitat són eminentment tècniques i de divulgació, i se centren en les diferents àrees d'actuació dels Departaments (salut, ensenyament, medi ambient, etc.) i també en l'acció de Govern (plans d'actuació, memòries i estadístiques). Aquestes publicacions també es poden adquirir a través del web http://llibreria.gencat.cat.