Carod-Rovira diu que la nova seu del Govern a Girona servirà per facilitar les coses als ciutadans

El vicepresident ha inaugurat aquest matí la Llibreria de la Generalitat i l'Oficina de Turisme de Girona

Josep Lluís Carod-Rovira ha assegurat aquest matí durant l'inauguració de la Llibreria de la Generalitat i l'Oficina de Turisme de Girona que la nova seu del Govern a Girona fa pal·les una nova 'mentalitat'. Segons el videpresident de la Generalitat, 'l'edifici és l'expressió de la voluntat del Govern de fer les coses més fàcils als ciutadans'. En aquest sentit també ha remarcat la importància de 'centralitzar' el gruix de l'administració de la Generalitat en un sol edifici, facilitant la feina a la gent i evitant que faci 'turisme administratiu' per resoldre tràmits burocràtics. A més, també ha explicat que aquesta 'centralització' beneficiarà a la resta de l'administració catalana, ajuntaments, consells comarcals o Diputació juntament amb tot el teixit socioeconòmic i associatiu perquè tinguin la facilitat de tenir l'administració de la Generalitat reunida en un sol indret.

Segons Carod-Rovira, el nou edifici també ha comportat que en època de crisi 'deixem de pagar una vintena de lloguers que es pagaven per les diferents dependències de la Generalitat. Ara estarà tot centralitzat aquí', ha comentat. La seu del Govern a Girona és el primer edifici d'aquestes característiques que existeix a Catalunya segons ha explicat el vicepresident que, justament la setmana passada, es va posar a Tortosa la primera pedra per a la construcció d'una nova seu.

Pel que fa a la inauguració definitiva aquesta no tindrà lloc fins al proper mes de juny per part del president de la Generalitat, José Montilla. Mentrestant, algunes de les dependències ja començaran a funcionar a partir d'aquest mateix mes de març amb el trasllat de material i personal.
  • Carod-Rovira parla sobre la nova seu del Govern a Girona