Un home mata la dona a l'Escala i se suïcida

Els Mossos investiguen el crim i ja s'ha activat la comitiva judicial

[ACTUALITZAT 10:32h] Un home de 72 anys i de nacionalitat espanyola ha matat la dona aquest dimecres a l'Escala (Alt Empordà) i posteriorment s'ha suïcidat.

La parella era veïna de la població i el cos de la dona té signes de violència. De fet, les primeres hipòtesis apuntarien que l'home l'hauria matat a ganivetades a l'interior del domicili i l'hauria arrossegat fins a fora al jardí, tapant el cos amb una cortina i al seu damunt una nota manuscrita de l'homicida. En ella reconeix el crim com també en d'altres textos que s'han trobat per la casa.

Posteriorment, l'autor dels fets s'ha suïcidat penjant-se des d'un arbre situat al Passatge de Vilabertran, on precisament hi ha el domicili on residia la parella. Aquest és un carrer sense sortida que dona accés a quatre habitatges.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les set del matí d'avui i quan el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets la dona ja era morta.

De moment agents de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ja s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per començar les seves investigacions. També s'ha activat la comitiva judicial.

Segons ha pogut saber El Gerió Digital, l'home abans de dirigir-se a l'habitatge que compartia amb la seva dona es va dirigir al centre del poble on ella hi tenia el cotxe aparcat. més concretament a la plaça del Mirador del Pedró. El va incendiar pels voltants de les tres de la matinada juntament amb la roba que hi havia al seu interior per després desplaçar-se fins a casa en bicicleta on hauria comès el crim. Segons sembla, la dona hauria empacat diverses mudes perquè estava disposada a abandonar el seu marit.

L'home no tenia antecedents de violència domèstica. Aquest és el primer crim per violència sobre la dona a les comarques gironines aquest any.

La parella de l'Escala estava en procés de separació i tenia conflictes per la casa