Una trentena de persones es concentren a Salt per demanar la independència i en contra del feixisme

La protesta també s'ha fet a altres punts de les comarques gironines

Puntualment a les vuit del vespre cap a una desena de persones s'han apropat a la plaça de la Llibertat de Salt (Gironès) a la banda del carrer Major. Ho han fet en silenci, i precaució sense el convenciment de com aniria aquella acció reivindicativa que estava prevista al vespre.

Minuts després ha anat arribant més gent fins superar de llarg la vintena i els organitzadors de la mobilització han començat a desplegar una pancarta groga al mig de la plaça on es podia llegir 'República catalana. Independència és llibertat'.

I amb aquest gest, s'han acabat d'animar aquells que esperaven que algú donés el tret de sortida a la concentració antifeixista organitzada aquest dimarts al vespre arreu de Catalunya. De seguida la gent ha tret banderes demanant la llibertat dels presos independentistes i ha començat a cridar les proclames habituals de les mobilitzacions sobiranistes.

Aquesta mobilització, però, ha estat diferent a la resta perquè era la primera que es feia a Salt després de la crisi sanitària. I això ha fet que la gent els costés saber què estava ben fet i què no. Mirava de reüll per veure si hi havia dos metres de seguretat entre un i altre per no incomplir normatives. Cridava tímidament descobrint que la mascareta suposa una barrera més que cal eliminar per fer arribar més lluny les proclames.

Al cap d'un quart d'hora, espontàniament s'ha cantat els Segadors posant el punt i final a una concentració que reivindicava l'anticapitalisme i l'antifeixisme, però que s'ha centrat més en la reivindicació independentista.

Igual que a Salt, les concentracions també s'han fet en altres municipis gironins com ara Ripoll, Olot, la Bisbal d'Empordà i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Totes elles formaven part de la convocatòria a nivell nacional del moviment La vida abans que el capital. La intenció és repetir aquesta protesta cada dimarts a partir de les vuit del vespre.