Sol·liciten un ordre d'allunyament per l'home que va apunyalar una treballadora social a Salt

L'agressor va quedar en llibertat

L'home que va apunyalar una treballadora social a Salt (Gironès) el 23 de novembre del 2018 no es podrà apropar a la víctima. Aquest dimarts han fet una vista urgent a l'Audiència de Girona per acordar mesures per protegir la víctima.

La fiscalia i les acusacions particulars han sol·licitat que el processat no es pugui apropar a menys de 500 metres de la víctima i que li prohibeixin anar a Salt, la població on resideix la treballadora social.

L'Audiència de Girona va absoldre l'acusat de l'intent d'assassinat aplicant-li una eximent completa d'alteració psíquica. Segons recollia la sentència, el declaraven "no culpable per falta d'imputabilitat" perquè, en el moment d'atacar la treballadora social, patia "una cínica delirant de perjudici i paranoide" que li va anul·lar "la capacitat de judici i raonament".

El tribunal va acordar com a mesura de seguretat l'internament psiquiàtric durant un temps màxim de 7 anys i mig. A la sentència, advertien que el processat Abdeslam El B. pot ser perillós si no rep tractament. "Els doctors són taxatius a l'hora d'afirmar que, en l'actualitat, existeix risc de violència", recollia la sentència que apuntava que "la severitat i la cronicitat del seu trastorn", la "persistència" de la ideació delirant i l'escassa xarxa de suport que té el processat portaven a concloure que la situació més "idònia" era que ingressés en un centre psiquiàtric penitenciari.

La resolució de l'Audiència de Girona recollia una sentència del Tribunal Constitucional segons la qual "no es pot privar de llibertat l'acusat absolt en sentència per l'aplicació d'una eximent per trastorn mental mentre es resolen els recursos interposats". Això implica que no pot ingressar en un centre psiquiàtric penitenciari fins que la sentència sigui ferma.

Per evitar que quedés en llibertat després de les advertències dels metges, la secció tercera va acordar notificar la resolució a la fiscalia perquè instés, per la via civil, el procediment per a un ingrés involuntari del processat en un centre de salut mental de la xarxa hospitalària. Segons fonts consultades per l'ACN, la fiscalia ho va fer dijous passat i el mateix dia ho va acordar el jutjat de guàrdia de Figueres.

El mateix dijous, els Mossos d'Esquadra van traslladar l'acusat fins al parc hospitalari Martí i Julià de Salt, per atendre'l a la xarxa de salut mental. No va ingressar i va quedar lliure. Els Mossos d'Esquadra van informar la víctima que l'agressor havia sortir en llibertat.

Aquest dimarts, han convocat una vista urgent a l'Audiència de Girona per acordar mesures de protecció de la víctima. La fiscalia i les acusacions particulars han demanat que no es pugui apropar a menys de 500 metres de la treballadora social i que tampoc pugui anar a Salt, la població on resideix. A més, l'advocat de la treballadora social, Benet Salellas, també ha demanat que el processat no pugui rebre tractament psiquiàtric al parc hospitalari Martí i Julià perquè està ubicat a Salt.

Segons fonts judicials, al llarg d'aquest matí han localitzat el processat i l'han convocat a una nova vista demà per ratificar les mesures cautelars o modificar-les.